RAJA ASLINDA

Ada banyak sekali kejadian dimana orang tua sibuk mengejar kekayaan harta, sehingga melupakan anak dan keluarga. Padahal keluarga merupakan harta yang tidak ternilai jumlahnya.

 

-Albert Einstein

Selamat Tahun Baru 2020

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Dalam hidup ini adakalanya kita perlu menangis, agar kita sedar hidup ini bukan hanya untuk bergembira & berketawa, adakalanya kita perlu ketawa agar kita tahu menghargai nilai setitis air mata, kalau kita tidak merasa kesulitan hari ini, kita tidak akan rasai kemanisan kemudian hari, tidak salah untuk sesekali kita perlu DERITA untuk mengenal erti BAHAGIA.sesekali kita perlu KECEWA untuk kita kenal erti KEJAYAAN.sesekali kita perlu MENANGIS untuk kita syukuri NIKMAT yang diberi.sesekali kita perlu TERHIRIS untuk kita kenal DIRI SENDIRI.

DARI 2009

Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.

https://science.utm.my/