University General Course Schedule 2020/2021-1

CALENDAR & CLASS ITEM
ACADEMIC CALENDAR SEMESTER I 2020/2021 SESSION
CLASS SCHEDULE FOR NORMAL MODE SEM I 2020/2021 SESSION
CLASS SCHEDULE FOR CRASH COURSE/ MODULAR SEM I, 2020/2021 SESSION

Posted in Academic Calender | Leave a comment

Important Dates Postgraduate Programme – Semester 1, 2020/2021

 

Posted in Academic Calender | Leave a comment

Sesi Pengkuliahan Program Pesisir bagi Semester 2, Sesi 2019/2020

 

 

Assalamualaikum wrt. wbt. dan Salam Sejahtera,

Y.Brs. Prof./ Prof. Madya/ Dr./ Ir./ Saudara/i,

Selari dengan pekeliling rasmi yang telah dikeluarkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM),  dimaklumkan bahawa sesi Pengajaran dan Pembelajaran bagi Program Pesisir UTM akan dilaksanakan seperti yang telah dijadualkan melalui atas talian mulai 1 April 2020.

2. Penyelaras dan pensyarah adalah diminta untuk menjadualkan semula kuliah dan mengikut kepada Kalender Akademik baharu seperti yang telah dikeluarkan oleh universiti. Penyelaras juga diminta untuk menjadualkan semula bagi mengantikan kuliah yang tertangguh akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) mulai 18 – 31 Mac 2020.

3. Bagi memastikan sesi pengkuliahan secara atas talian berjalan lancar, universiti menyediakan platform latihan atas talian yang boleh diakses melalui talian seperti berikut: https://olc.utm.my/onlinetraining/

4. Walaubagaimanapun, berdasarkan keadaan semasa dan bagi pelajar yang mempunyai kekangan bagi meneruskan pengajian, pelajar adalah dibenarkan untuk menangguhkan pengajian dengan mengisi borang penangguhan pengajian yang boleh dimuat turun daripada website rasmi Bahagian Pengurusan Akademik (AMD) di https://academicmanagement.utm.my/.

UTM mengharapkan pelajar dan pensyarah mengambil maklum mengenai pembelajaran secara atas talian ini dan proses pembelajaran berjalan lancar. Semoga semua pelajar dan pensyarah berada dalam keadaan yang baik dan terhindar daripada wabak COVID-19. Stay Safe All.

Posted in Academic Calender | Leave a comment

Important Dates for Postgraduate Programme – Semester 2, 2019/2020

Posted in Academic Calender | Leave a comment

Important Dates for Postgraduate Programme – Semester 1, 2019/2020

Posted in Academic Calender | 1 Comment