Bahan-bahan
300g pure butter
200g buttercup *marjerin pun boleh
60g shortening
400g tepung gandum diayak
100g tepung red rose
200g gula castor
100g gula perang
2 biji telur
1 sudu teh esen kopi atau mocca (tak de pun x pe)
20g serbuk koko diayak
200g coklat cip. letak lebih pun boleh. kalau nak sedap guna jenis callebout.
150g badam hancur (panggang dulu 7 minit suhu 180°c)
50g nestum
* nak letak cornflakes hancur pun boleh
esen vanilla

cara-cara

putar butter, buttercup, shortening, gula & esen vanilla sekejap. asal sebati aja.
masukkan telur, esen kopi/mocca & putar sekejap
masukkan semua bahan2 yg lain tadi
gaul hingga sebati. guna tangan aja.
sudukan atas dulang. saiz agak2 aja. lebihkurang saiz duit 50 sen. hias dengan coklat cips
bakar 23 minit suhu 165°c – 170° c atau hingga masak.