Undergraduate Final Year Projects

Mohd Shafie Abdul Rahman (2007) Perbandingan aktiviti otot bagi Rectus Abdominis semasa melakukan aktiviti Abdominal Breathing dan Abdominal Crunches.

Mohd Shafiee Md Ali Hanafiah (2007) Kepentingan aktiviti Pendidikan Luar kepada pelajar disleksia kelas pendidikan bermasalah pembelajaran sekolah rendah dan menengah dalam daerah Kota Tinggi.

Kamal Talib (2007) Pola kecederaan di kalangan atlit memanah yang menggunakan recurve bow.

Ismail Selamat Non-option teachers perception toward physical education subject.
Norlaza Zainar (2007) Perhubungan di antara BMI dan kecergasan fizikal dikalangan kanak-kanka (9-12 tahun) di daerah Jasin dan Melaka Tengah.

Mahani Abd Rahman (2007) Perbandingan tahap ketangkasan di antara pemain-pemain bola sepak dengan pemain-pemain ragbi sentuh yang mewakil sekolah ke peringkat zon 2007.

Zainuri Mohd Shafar (2007) Faktor-faktor yang menyebabkan pelajar-pelajar sekolah rendah tidak berminat menjalani Pendidikan Jasmani dan Kesihatan.

Tonny Wilder Anak Pemiak (2007) Perbandingan tahap pengetahuan di antara pelajar lelaki dan perempuan kursus Sains Sukan terhadap pembentukan skoliosis.

Wan Mohd Hakimi Wan Hazit (2007) Tahap pengetahunan, amalan dan tingkahlaku pelajar Universiti eknologi Mlayasia terhadap masalah berat badan.

Abu Salman Abdul Aziz (2008) Perbandingan penggunaan oksigen maksimum (VO2 Max) di antara atlet SUKMA dan atlet yang tidak layak menyertai SUKMA 2008 bagi acara renang.

Rahmah Abd Rahman @ Hassan (2008) Perkaitan di antara kadar denyutan jantung dan tahap dehidrasi di kalangan atlet larian jarak dekat.

Mat Azmin Bakar (2008) Mengenalpasti kecederaan yang dialami oleh atlet silat olahraga semasa kejohanan silat.

Ramzzalina Rahim (2008) Tahap Anaerobic Threshold dikalangan atlet larian jarak dekat.

Mariana Abd Manan (2008) Kajian terhadap tahap ketangkasan di kalangan atlet tinju peringkat negeri.

Norhafizah Ismail (2008) Aktiviti latihan Rektuc Abdominis yang sesuai untuk atlet hoki wanita.

Hariaty Hamid (2008) Tahap kesakitan atlet memanah ketika melakukan tarikan yang disebabkan oleh geseran tali.

Tey Hui Ling (2012) Perbandingan Basal Metabolic Rate antara kanak-kanak normal dan kanak-kanak Sindrom Down.

Charlie Vicente Junaidi (2012) Keberkesanan penggunaan CD ROM bagi pengajaran kemahiran lompat jauh tahun 4.

Ngoi Lay Hoon (2012) Perbandingan kompisisi badan antara kanak-kanak Sindrom Down dan kanak-kanak normal.

Zulfadli Mohd Yusof (2012) Aktiviti abseiling dan keyakinan diri pelajar.

Nur Salfarina Muhammad Amin (2012) Perbandingan tahap ketangkasan pemain bola jaring Malaysia bawah 23 tahun berdasarkan posisi.

Nurul Rafeeda Saarani (2012) Rekacipta Teng Teng Board (TTB) untuk kanak-kanak Sindrom Down.

Nik Norbaizura Nik Azman (2012) Keberkesanan latihan judo melalui teknik Kata-gateme dan Kesa-gateme terhadap Cerebral Palsy.

Mohd Hazwan Ya@ Zakaria (2012) Pembangunan perisian multimedia pembangunan berbantukan komputer (PBK) bagi sukan ragbi.

Siti Khatijah Lokman (2012) Prestasi pergerakan motor halus dan motor kasar di antara kanak-kanak lelaki dan perempuan yang berusia lima hingga enam tahun.

Tan Mei Jing (2012) Antropometi dan tahap kuasa kaki atlet bola tampar wanita Universiti Teknologi Malaysia (UTM) berdasarkan posisi permainan.

Mariani Jubidi (2012) Perbandingan tahap kemahiran motor kasar di kalangan kanak-kanak Sindrom Down (SD) dan kanak-kanak normal.