Resepi : Biskut Peanut Butter M&M

Bahan-bahan
170 gram peanut butter
120 gram butter
75 gram gula halus
25 gram gula perang
1 sudu kecil esen vanilla
1 biji telur
2 sudu besar susu segar
120 gram tepung gandum *
80 gram tepung jagung *
1 sudu kecil serbuk penaik *
1 sudu kecil baking soda *
1 keping coklat makan
1 paket chocolate M&M
Paper cup
 * bahan diayak terlebih dahulu
Cara-cara
1. Butter, gula halus dan esen vanilla dipukul bersama sehingga kembang dan sebati
2. Masukkan peanut butter dan pukul sekejap
3. Masukkan susu segar dan telut. Pukul sehingga sebati
4. Masukkan semua jenis tepung yang telah diayak tadi bersama-sama dengan serbuk penaik dan baking soda. Uli dengan lembut menggunakan sudu kemudian dengan spatula.
5. Jadikan doh lembut. sekiranya doh agak lembik, tambahkan gandum dan uli sekali lagi
6. Pastikan adunan boleh dibentuk menjadi bulat-bulat kecil dan masukkan ke dalam paper cup. Tekan sedikit di bahagian atasnya.
7. Bakar pada suhu 180c selama 10 minit
8. Pada ketika ini, panaskan coklat. Setelah biskut dikeluarkan daripada oven, letakkan coklat di atasnya dan juga coklat M&M (kuantiti adalah mengikut citarasa individu)
9. Biarkan sejuk dan sedia untuk dihidang
Tips : boleh kurangkan penggunaan gula/peanut butter bagi mengurangkan rasa manis kerana biskut ini tersangatlah manis.