Online Postgraduate Open Day (Feb 2021)

Online Postgraduate Open Day (Feb 2021)

Hi. The Student Recruitment & Admission Division (SRAD) in collaboration with all Faculties and Schools will organize the Virtual Postgraduate Open Day as follows: –  Virtual Postgraduate Open DayDate: 26 January 2021 (Tuesday)¬†Time: 12.00pm –...
JHB ANJUR BERBASIKAL MALAM BERSAMA NAIB CANSELOR

JHB ANJUR BERBASIKAL MALAM BERSAMA NAIB CANSELOR

Program kayuhan beramai-ramai merupakan aktiviti rutin dwi-mingguan Jabatan Harta Bina. Di samping memupuk gaya hidup sihat dan mengukuhkan semangat kerja berpasukan, program ini juga merupakan tindakan pro-aktif JHB mengenalpasti keperluan penyelenggaraan fasiliti di...
Feel To Fill Program: Free Food

Feel To Fill Program: Free Food

Kami di Pejabat Naib Canselor minggu ni mengadakan program ‘Feel to Fill Program’ dengan mengedarkan bungkusan makanan secara percuma kepada pelajar. Fokus kali ini di Arked Cengal. Sebelum ini program yang sama telah di buat di laluan ke Perpustakaan dan...

Takwim dan Kalendar 2020

Disember akan melabuhkan tirainya. 2019 tak akan kembali lagi. Sayu. Di mana anda sekarang? 2020, tahun keramat bakal membuka jendelanya. Apa perancangan tahun 2020 anda? Apa pun aktiviti yang anda rancang, ambil info berikut untuk rujukan. Takwim cuti sekolah,...
Transformasi Idea Bank UTM 2019

Transformasi Idea Bank UTM 2019

Idea Bank UTM mula diwujudkan pada tahun 2010. Ketika itu, Dr. Zaini Ujang (kini Datuk Seri) menjawat jawatan Naib Canselor. Tujuan platform Idea Bank ini diwujudkan adalah untuk menggalakkan staf UTM untuk menyumbangkan idea bernas demi manfaat kepada UTM khususnya....
Penangan Arked Meranti, Gambar Kena ‘Ceduk’, Masuk Berita

Penangan Arked Meranti, Gambar Kena ‘Ceduk’, Masuk Berita

Baru-baru ni Arked Meranti UTM JohorBahru telah dilancarkan semula selepas melalui proses naik taraf yang dilaksanakan dengan kerjasama UTM Holding (nanak syarikat UTM). Dengan pelancaran semula pembukaan  Arked Meranti ni, konsep dan pendekatan yang diterapkan juga...
Strategi Mengurangkan Sampah

Strategi Mengurangkan Sampah

Mungkin kita perasan atau tak, sebenarnya punca sebab banyaknya sampah adalah sebab diri kita sendiri. Bukan orang lain. Cuba kaji semula gaya hidup kita seharian. Pembelian barangan di kedai-kedai, makanan berbungkus. dan banyak lagi daripada sebesar-besar kotak...

Video Korporat UTM 2019

Setelah 2 tahun, ditampilkan video korporat UTM terkini tahun 2019 untuk tatapan semua. Enjoy the show!
Melangkah ke Pejabat Naib Canselor

Melangkah ke Pejabat Naib Canselor

Sebenarnya, sedari masa attachment kat AirAsia lagi telah dengari angin-angin sepoi mengatakan aku bakal dirisik ke pejabat baru. Terkejut ada, risau ada, tapi macam biasa la aku buat-buat kool selagi mana tiada ‘hitam putih’ yang boleh dijadikan asas....