Photo for An academic Research Writing on 21st March 2018

 Thanks Prof Dr. Rosli from UKM for the interesting knowledge

 

Our breakfast

Our weekend breakfast ūüôā Malas nak masak

Anti-Cancer Superfruits

UTM KL Corporate Video 2017

Video Korporat UTM KL telah dirasmikan oleh Prof. Datuk Ir. Dr. Wahid bin Omar

Vice-Chancellor, Universiti Teknologi Malaysia pada 7 Ogos 2017, UTM KL.

 

Sila click pada imej untuk paparan video (YouTube)

 

  

 

Perasmian Video Korporat UTM KL

Pada 7 Ogos 2017 merupakan Majlis Perhimpunan Bulanan (bagi bulan Ogos)

Pada majlis tersebut perasmian Video Korporat UTM KL telah dirasmikan oleh Prof. Datuk IR. Dr Wahid Bin Omar (Vice-Chancellor UTM).

Terima kasih kepada Team Video Korporat UTM KL. Tanpa kalian semua Video ini tidak akan berjaya.

 

Jom beli Kerepek

Balik dari bengkel di Morib (Team Tac; 3-4 April 17) kami semua tidak ketinggalan membeli kerepek yang terkenal. Kerepek ROS.

Alamat : Lot 738, Batu 22 Jalan Sukun Kanchong Darat, 42700 Banting Selangor.

Laman web: http://roskerepekenterprise.blogspot.my/p/about-us.html

   Antara kerepek yang dijual. Rambang mata tak tahu nak pilih.

 

Lihatlah masing-masing tidak melepaskan peluang.¬† ūüôĄ

Beli banyak-banyak untuk dihadiahkan kepada saudara mara dan rakan taulan.

Bila Mama Sambung Belajar

Saya suka info grafik atau maklumat yang dipaparkan dalam poster di bawah.

Formula untuk mendapat ramai follower melalui FaceBook

Berikut merupakan maklumat daripada Puan Nenny dari CAIRO UTM KL, berkaitan bengkel pemasaran melalui FaceBook:

CAIRO UTM KL

FORMULA UNTUK MENDAPAT RAMAI FOLLOWER:

1) Create akaun fb yang baru. Guna nama sebenar dan gambar profile muka sebenar.

2) Activate button Follow.

3) Mula cari prospek yang berpotensi sahaja. Hanya add friend fb yang guna nama sebenar dan muka sebenar.

4) Add seramai mungkin prospek. Had maksima untuk add friends dalam satu masa adalah 1000 orang.

5) JANGAN accept friend request. Meraka ini akan jadi Follower.

6) Had maksima untuk friend request dalam satu masa adalah 1000 orang. Sila DELETE REQUEST yang paling lama tiada respon atau mana-mana fb yang tidak menggunakan nama sebenar dan muka sebenar. Tindakan ini tidak akan menghilangkan follower. Orang yang hantar request pun tidak tahu kita telah DELETE mereka.

7) Sekiranya friends telah mencapat 2000, sila UNFRIEND mana-mana friends yang tidak pernah berinteraksi dengan kita. Sila cari prospek baru (Ulang langkah 3).

#TipsNRR

 

Persoalan tentang Friends:

Mula-mula kita yang mula dulu cari friends.

[8:13 AM, 4/26/2017] Nenny UTM CAIRO: Bila A friend request kita, Dia follow kita. Bila Kita accept, A akan jadi friend. Bila kita unfriend, Kita akan hilang fiend. Dan… orang yang kita unfriend tak jadi follower dah
[8:14 AM, 4/26/2017] Nenny UTM CAIRO: Once kita dah accept friend, A akan jadi friend. Status follower akan gugur

UTM Assessment TeamTac ’17

Antara aktiviti utama di UTM AIS TeamTac’17 ialah UTM Assessment: The Good, The Bad & The Ugly Forum Panelist. Mereka membincangkan pencapaian MyRA (oleh Dr. Noor Azurati),ELPPT (PM. Dr Nazri Kama) , OSHE (oleh Dr. Azri), MQA (oleh Dekan Prof Dr. Shamsul), AKA (oleh PM Dr. Shahidan) , CK (oleh Dr. Naz’ri Mahrin) dan ELNPPT (Puan Zaharah)

   

Eye breaking

Penerangan mengenai ELPPT oleh PM. Dr Nazri Kama

Antara tentative yang dijalankan selama 2 hari 1 malam adalah seperti berikut.

  

 

Sampai di Impiana Morib

Alhamdullilah kami telah selamat sampai di Hotel Impiana Morib. Perjalanan dengan menggunakan bas mengambil masa lebih kurang 2 jam.

Alhamdulillah Prof. Dr. Suhaimi dan anak-anak buahnya Dr. Othman dan Dr. Azri telah sampai awal.

Mari kita lihat suasana di Hotel. Cantik juga hotel ni. Walau pun tidak terlalu besar tapi amat sesuai untuk aktiviti seperti kursus dan bengkel. Lihat tu ada kura-kura di atas kayu tu!

Apa agaknya perkara yang difikirkan oleh kura-kura tu?

Di bahagian belakang Hotel terdapat pantai, tapi pantai nya tidaklah boleh mandi sebab pantainya berlumpur. Walaubagaimanapun tetap indah ciptaan Allah yang maha kuasa.

 

Pemandangan pantai di belakang Hotel

Aktiviti yang menarik adalah waktu makan. Tengok tu wajah-wajah ceria apabila dapat menikmati juadah.

Aktiviti yang menyeronokkan. MAKAN ūüôā

Tidak ketinggalan untuk Dr. Ganthan dan Dr. Pritheega, makan Vege turut disedakan oleh pihak Hotel. Yummy!!!

Sedapnya Mee Tiaw Goreng