WHAT DO YOU THINK WORK AS GIS SPECIALIST

This is funny :p

credit to Monde Geospatial

gis-specialist

Sesi Penilaian Projek PBL bersama Pegawai Pertanian Daerah Batu Pahat

Alhamdulilah setelah 1 bulan pelajar kursus SBEG 1443 - Prinsip Sistem Maklumat Geografi berkerjasama secara berkumpulan, walaupun masing-masing berada dirumah, berjaya membentangkan output peta terbaik kepada client - Puan Normala A … [Continue reading]

Acara Awal Tahun – Amanat NC UTM

Setiap awal tahun, perkara yang menjadi satu kebiasaan atau keperluan adalah mendengar taklimat pertama tahunan NC UTM. Baru ada semangat dan selari dengan goals untuk tahun 2022 kan? Kali ni agak unik, kerana menyambut 50 tahun UTM … [Continue reading]

SpellBinding Proposal Workshop

Berkesempatan hari ni join SpellBinding proposal workshop daripada Ismail Sisters Antara tips menarik yang di kongsi adalah Setiap kali nak apply proposal international/industry - lihat spec dan pastikan you offer more - cthnya jika sponsor itu … [Continue reading]

Frgs 2021 – kick start

Dimulakan dengan mengadap pegawai DOA Batu pahat Sebelum dapat geran call je Dah dapat geran, inilah masa untuk merealisasikan gol Berpeluang berjumpa dengan en kamaruzzaman - ketua unit pembangunan industri tanaman Seorang yang tidak … [Continue reading]

Motivation camp for academicion

Prof alyani upm Bertuah Dapat join bengkel motivasi untuk para akademik Selalu pelajar je yg ada kem motivasi Kami yang tua tua ni pun perlu kem untuk bangkit motivasi Prof widad usm dgn celotehnya … [Continue reading]

Celebrate 20 years success

Feel honoured to join in celebration event of 20 years centre of SDI and Land admistration, which is personally invited by prof abbas through linkedin message. Since my early works in GIS domain, his papers have been referred by many including … [Continue reading]

Kagum

Terbaca satu training ni By ismail sisters Dah berapa kali lalu lalang di FB Malam tadi tengok eh kenapa muka nya sama ? Tengok nama ayah Oh adik beradik lah Dua dua profesor di universiti RU Bukan calang calang … [Continue reading]

Citra karisma 2021

Tahniah kepada penerima Kita celebrate the success je lah … [Continue reading]

Getting funded? By MTDC

All funder will have their exit strategy - ROI And common MTDC exit strategy - how many job creation and IPs generated Business model canvas Exit strategy Market analysis - must provide evidence on market size, competitor … [Continue reading]

Bacaan Yaasin FaBU

Terima kasih. Terharu Amin … [Continue reading]