Bengkel Complex Engineering Problem

Alhamdulillah selesai sudah bengkel online berkenaan Complex engineering problem selama 3 jam. Banyak info yang baru dan lama yg perlu diperinagt sentiasa.

Nampak arah perjalanan educator akn menjadi semakin mencabar kerana generasi ini akan cuba keluar dari norma lama cara pengajaran. Lebih kepada pro-active learning. Pembelajaran 2 arah diantara pelajar dan pensyarah. Ruang lingkup Learner centeric, Community centri dan knowledge centric perlu diterokai lagi.

Berkenaan complex engineering problem elements, secara dasarnya, semua pensyarah kejuruteraan tahu apa itu problem solving kerana kita sebagai engineer memang diajar untuk selesaikan sesuatu permasalahan yang timbul. Permasalahannya adalah kita sebagai pensyarah tidak jelas tentang apa yang ditakrifkan sebagai complex engineering problem.

Asalkan iainya realistic problem dan industrial based. Kerana rata rata real problem ni adalah complex engineering problem..multi disiplin problem..kena consider banyak aspek sebelum jump into one final conclusion

saya ditengah tengah :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *