Pendaftaran Domain Name dan Web Hosting Murah

Tips membina dan mewujudkan laman web dan mendaftar alamat web (www.mysite.com, dot.my, dot.net, dot.org dll).

Nama Domain Percuma, Reka Bentuk Rekabentuk Profesional, dan Edit Titik-dan-Klik:
Langkah 1: Daftar sekarang dan dapatkan domain PERCUMA! *
Langkah 2: Rancang laman web baru anda dalam beberapa minit!
Langkah 3: Anda hidup! Tumbuh perniagaan anda dalam talian!

SEO dan pakar pemasaran dalam talian menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membina laman web berprestasi tinggi dan mendapat kedudukan teratas pada semua enjin carian. Dalam petikan yang diedarkan, penulis menggariskan cara untuk memilih dan membeli nama domain untuk laman web anda yang akan membantu orang mudah mencari laman web anda.

“Memilih dan membeli nama domain” adalah bahagian yang sangat penting dalam mereka bentuk laman web anda, kerana itu menjadi nama (dan jenama) laman web anda. Untuk membeli nama domain, anda boleh melakukannya secara langsung dari penyedia hosting web atau melalui perkhidmatan nama domain yang berasingan (opsyen yang disyorkan untuk mereka yang menggunakan pelayan mereka sendiri).

Jika anda menggunakan perkhidmatan nama domain yang berasingan untuk pelayan anda, pastikan anda memilih satu seperti no-IP. Com, yang memberikan anda alamat IP statik, alamat berangka yang mengenal pasti komputer anda. Sekiranya alamat ini sentiasa berubah (seperti dengan beberapa penyedia perkhidmatan Internet), anda tidak dapat berjaya menetapkan nama domain dengan pelayan anda. Saya secara peribadi menggunakan https://www.cynet.com.my/, kerana saya suka kebebasan perkhidmatan yang disediakan.

Proses mendaftar untuk nama domain berfungsi dengan cara yang sama sama ada melalui penyedia hosting atau perkhidmatan nama domain yang berasingan. Anda akan diminta untuk memasuki nama domain yang anda ingin daftar ke dalam kotak teks. Perkhidmatan ini menunjukkan sambungan yang boleh anda pilih.

Secara umumnya, anda selalu ingin pergi dengan .com kerana ini adalah lanjutan nama domain yang paling popular dan paling mudah untuk pengguna ingat. Juga, Google suka domain .com, .org dan .net yang banyak, walaupun ia menyatakan tidak penting. Ini mungkin kerana .info dan .biz sering dilihat sebagai tapak spam atau tapak afiliasi yang tipis.

Dari segi nama domain yang hendak digunakan, inilah di mana pengoptimuman kata kunci dimainkan. Usah terpengaruh dengan kebanyakan webmaster lakukan dan gunakan sesuatu yang menarik dan kreatif untuk URL anda. Ia mungkin lebih mengesankan pengunjung berpotensi, terutamanya jika anda menggunakan banyak pemasaran luar talian, tetapi ia tidak akan mendapat kedudukan laman web anda tinggi dalam enjin carian. Pada akhirnya, anda akan menggunakan kata kunci untuk membuat nama domain yang sama sekali tidak dapat diingati dan mungkin telah digunakan orang lain dalam sepuluh senarai pertama hasil mesin carian.

Nama Domain PERCUMA
Pilih nama domain percuma untuk perniagaan anda atau gunakan nama domain semasa anda.
Pembina Laman Web yang Berkuasa.
Membina dan menerbitkan tapak web anda dalam masa yang singkat dengan alat reka bentuk yang mudah digunakan.
Perpustakaan Imej Stok.
Pilih dari beribu-ribu gambar percuma royalti.
Akaun E-mel tidak terhad.
Buat seberapa banyak akaun pengguna e-mel seperti yang anda perlukan … dan dapatkan simpanan e-mel 10 GB.
Penyimpanan Web tanpa had.
Simpan dan pindahkan dokumen tanpa had, foto, video, dan fail muzik tanpa had.
Beratus-ratus Reka Bentuk Reka Bentuk.
Pilih dari pelbagai reka bentuk laman web.
Anda tidak perlu menjadi pakar untuk membuat laman web hebat dengan pembina laman web kami.

Mencari cara untuk memandu lebih banyak lalu lintas ke tapak web anda tanpa membayar iklan atau klik. Kami akan membangunkan dan melaksanakan pelan untuk meningkatkan kedudukan SEO anda di Google ™, Yahoo! ® dan Bing ™.

Pakar SEO yang berdedikasi akan bertemu dengan anda setiap bulan untuk menetapkan strategi, mengoptimumkan laman web anda dan meninjau hasil.

Membina pautan untuk mendapatkan ranking yang lebih tinggi
Link Building akan membina pautan luaran yang relevan ke laman web anda supaya enjin carian dapat menemuinya dan meletakkan laman web anda sebagai laman web yang boleh dipercayai.

Pelaporan SEO
Lihat hasil ketara dengan mudah membaca laporan kemajuan bulanan yang diuraikan oleh pakar SEO anda.

Pakar SEO yang berdedikasi akan bertemu dengan anda setiap bulan untuk menetapkan strategi, mengoptimumkan laman web anda dan meninjau hasil.

Membina pautan untuk mendapatkan ranking yang lebih tinggi
Link Building akan membina pautan luaran yang relevan ke laman web anda supaya enjin carian dapat menemuinya dan meletakkan laman web anda sebagai laman web yang boleh dipercayai.

Assalamualaikum dan salam sejahtera... saya MShahrulnizam, merupakan seorang staf UTM yang bertugas di Azman Hashim International Business School (AHIBS) dulu dikenali @ "Faculty Of Management".  Berkhidmat di UTM dari tahun 1996 hingga sekarang lebih kurang 20 tahun ke atas.

Minat menulis dan berkongsi pengalaman dan sesuatu perkara sehingga tercetusnya idea untuk membina sebuah blog yang tak seberapa ini untuk dikongsi bersama.

Sekian,

MShahrulnizam
Universiti Teknologi Malaysia, 81310
Johor Bahru, Johor Darul Takzim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *