WEBINAR PERCUMA LAGI!!

Webinar Percuma kembali lagi!
Jom sertai Webinar The Power of Civil 3D to Land Surveyor pada Khamis ni, 17 November, 10AM-12PM. Webinar selama 2 jam ini, saya akan menerangkan secara terperinci tentang apa ciri dalam Civil 3D tawarkan pada Land Surveyor.
Antara topik menarik yang akan saya tunjukkan adalah:
Coordinate System & Geolocation
Manage Survey Data
LIDAR Point Cloud
DEM
Original Ground Level
Finished Ground Level
Cut & Fill Reports
Platform & Grading
Earthworks Plan
Import GIS Data
Dan pelbagai lagi topik2 berkaitan land survey yang boleh kita bincangkan
Bonus Tambahan
Longitudinal Section
Cross Sections
Video rakaman webinar diberikan kepada peserta yang hadir secara LIVE sahaja.
Hanya dibuka kepada 50 orang peserta sahaja.
Daftar di sini: https://forms.gle/xhBN5v176RiUo61s7

INTERNATIONAL TRAINING WORKSHOP

International Student Society/ ISS Iraq invites you to attend an online workshop. All national and international students are free to join. Registration compulsory: https://forms.gle/6PWU8iS8gSCvHFNP9Topic: Systematic Literature Review and Meta-Analysis 2nd Time: Nov 8, 2022 09:30 – 11:00 PM Kuala Lumpur 4:30 – 6:00 PM Baghdad Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/81052183075?pwd=eFF4RkM5TE1LczFsUXNyb3djTXNBQT09Meeting ID: 810 5218 3075 Passcode: 27FDSR السلام عليكم اخواني الطلبة الاعزاء, يسر اتحاد الطلبة العراقي الاعلان عن الورشة الثانية للاستاذ الدكتور قاسم حمةخورشيد حمةمراد ، والتي ستقام يوم غدا ان شاء الله تعالى مساءا بتوقيت ماليزيا، يرجى التسجيل والمشاركة لتعم الفائدة للجميع.

RESEARCH TO PUBLICATION WORKSHOP 2022

RESEARCH TO PUBLICATION WORKSHOP 2022
Organised by:
Tourism Planning Research Group, Universiti Teknologi Malaysia (UTM)
Details:
?️: 08/11/2022 & 09/11/2022 (Tuesday & Wednesday)
?: 08:30AM – 04:30PM MST (Malaysia Standard Time) +8 GMT
?: Bilik Seminar Blok C02, Aras 1, FABU, UTM Skudai, Johor
Topics:
? PhD Thesis Assessment: What External Examiners Expect (and What Irks Them)
? Strategies for High Quality Research and Publishing
? Journal Publication 101: Navigating to the Right Journal
Participants are encouraged to bring your draft journal articles to share during the workshop
To participate, please register at https://forms.gle/YsQ2KcQ3DG1ZAu9C6

DRUG DISCOVERY USING COMPUTER APPROACHES

Webinar in DRUG DISCOVERY
Title : DRUG DISCOVERY USING COMPUTER APPROACHES
Topics of Discussion
Molecular docking
Scoring Function
Physicochemical properties analysis
ADMET analysis
Lipinski’s Rule of 5
CLICK HERE FOR REGISTRATION
https://linktr.ee/biomicssolution
Dual Languages Webinar (English & Bahasa Melayu)
Date: 30th NOV 2022
Time: 3.00 – 4.30 PM
Platform: Zoom
SPEAKER:
Name: NOR AKMALYATI SULONG
Position: LECTURER Pharmacognosy
Office: University Collage MAIWP International
Registration RM40 includes:
Video recording
Notes
E-certificate
BIOMICS SOLUTION SDN BHD
YOUR SCIENCES OUR EXPERTISE
CONTACT US
http://www.wasap.my/60102479960/biomicssolution

???????????????!!!

??????????????? to all PGSS Alumni on your academic success (upon receiving the ???? ???????????? ??????? ?????, in conjunction with UTM 66th Convocation Ceremony) & we wish you all the best for your future. Keep inspiring! ???
IamUTM
DNAUTM
pgssutm
spsutm

CONGRATULATION!!

Congratulations to ??. ???? ??? ????? (Former Vice President of PGSS UTM) from the Faculty of Chemical and Energy Engineering, Universiti Teknologi Malaysia (UTM), who was selected as the ?????? ?? ??? ???? ????? ?????????? ???????-??????? ?? ???????? ???????? (???-???) ????????? ????? ????? ????? held virtually on November 23, 2022.
Dr. Liew presented her PhD research on food security and how we can make the most from waste to meal.
Watch Dr. Liew Chrysalis Award Grand Final Pitching at: https://www.facebook.com/akademisainsmy/videos/855192865827239?_rdc=2&_rdr
iamUTM
dnaUTM
pgssUTM

TAHNIAH!!

Hari yang ditunggu2 oleh dayana untuk Sidang 1 di Majlis Konvokesyen 66 UTM. Meraikan 3 orang anak didik yg menerima Skrol PhD hari ini dan seorang Penerima Anugerah Utama ❤️
Anugerah Pro-Canselor UTM :Ts. NUR FARHANA Ana Dew – Sarjana Pendidikan (Teknologi Pendidikan) Open and Distance Learning
PhD Teknologi Pendidikan :
Dr Nor Farhah Saidin (Co SV PM Dr Noraffandy) dan Dr Hemanathan Harikrishnan (Co Sv PM Dr Jamalludin Harun)
PhD Pendidikan Kimia :
Dr Siti Najihah (Supervision bersama PM Dr Norhasniza)
TAHNIAH anak didik semua!! Sebak dan terharu bila tgk anak2 didik td naik pentas. Byk yg dayana belajar bagaimana nak menjadi supervisor yang menyantuni kepelbagaian anak didiknya. Ada yang muda, ade yg lebih berusia, ada yg berjawatan besar dsb.. Sesungguhnya saya masih belajar dari semua yg ade disekeliling.. aaannnddd I’m Happy Supervisor ?
dayanaacademicworld
dayanasupervision
konvoutm66
konvoutm

TAHNIAH !!!

Ini yang Dayana tunggu hari ni.. ❤️
(sebb tunggu berita kerajaan tak muncul jua)
Ts. Nur Farhana pelajar Master ODL Teknologi Pendidikan.. Apa yg buatkan ini special di hati dayana adelah.. Ini graduan sulong ODL di Fakulti mahupun di UTM sendiri.. Apa itu ODL? Mod pengajian yg tak perlu dtg UTM dr daftar sampi la graduan ni. 100% Online.. Ya.. jawapannya memg dayana tak pernah jumpa anak didik sorg ni.. kami jumpa dalam webex aje. Nak sambung master ODL? PM saya..kita deal sampai jadi. Konvo kali ni 44 org yg graduan dr program ini ?
Kalau tanya saya macamana orangnya Ana Dew ini? Seorang ibu muda aktif dan lincah, anak masih kecil. Sem 1 baru lepas bersalin masa daftar, dtg kelas masa berpantang. Farhana merupakan seorang Pen Pengarah Kanan di Jbtn Politeknik KPT. Orangnya sangat bz, sentiasa outstation sana sini. Tp hal2 pelajaran komited. Result 4.0 setiap sem dan Thesis di hasilkan juga cemerlang..
SV tumpang happy je.. Nama Farhana dan penerima anugerah2 utama sempena konvokesyen 66 UTM akan di umumkan disetiap sidang bermula hari ini. Dayana percaya inilah hasilnya untuk anak didik yg sentiasa rajin dan istiqamah dalam setiap apa yg dibuatnya.. TAHNIAH FARHANA…selayaknya ?
Klik link ini kalau nak tahu lebih lanjut ttg ODL : https://odl.utm.my/master-in-educational-technology/
dayanaacademicworld
dayanatwork2022
dayanasupervision

TAHNIAH!!!

kisah anak didik, tipula kalau kate SV tak nangis.. Terbalas semua penat lelah anak2 didik ni.. SV tahu cemana sukarnya nak berjaya ke tahap ini.. dan yg special nya SV tak pernah jumpa langsung mereka ini sepanjang supervision 2 tahun.

Mahadi Mahmod – Pelajar HLP KPM intake 2020, seorang guru sains komp yang memg hebat integrasi teknologi dalam pdpc..sentiasa advance dalam setiap progressnya..sv belum mintak, die dah siap dan tahu ape nak buat..
Ts. Roshasfarizan Che Ghazali – seorang pegawai PPD di kelantan dan sekarang di JPN. Pelajar ODL Kohort 1. Rumah takde internet masa daftar master sem 1. Bila kelas akan pergi bandar atau dr office kate die.. sentiasa bantu rakan2 odl lain sebb beliau “abg long” dalam cohort nya
Ts. Nur Farhana Ana Dew – pljr ODL Kohort 2 yg juga pen pengarah kanan di bahagian politeknik KPT..ini anak nya kecik2..masa sem 1 bersalin dan dalam pantang dtg kelas online, tp tetap score baik masa pengajian. Selalu outstation sana sini, hantar progress jam 2,3 pagi.. salute sgt ibu muda sorg ni
SV happy nak jumpa semua nnti kat hari konvo.. semoga terus berjaya anak2 didik ku.. insyaAllah ❤️
SETIAP PELAJAR ADE KISAH MANIS SUKA DAN DUKANYA ?
dayanaacademicworld
dayanatwork2022
dayanasupervision

???? ???????????? ??????? ?????

School of Graduate Studies will organize the ???? ???????????? ??????? ????? in conjunction with UTM 66th Convocation Ceremony. This award will be held virtually according to the following details:
????: ???? ???????? ???? (??????)
????: ??.???? – ??.????
????????: ????????
???? ????????: ?????://???.????????.???/??????
All are invited, let’s celebrate our postgraduate student’s success together!
“??????? ???????? ??????????, ??????? ?ℎ????????? ??????????? & ????? ?ℎ? ??????????? ?????.”
-????. ????? ??. ??. ??. ?ℎ??? ????? ??? ?????? (??? ????-?ℎ????????)
iamUTM
dnaUTM
spsUTM