Formatting Thesis menggunakan templat UTM

Formatting Thesis menggunakan templat UTM
SEMBANG SANTAI FAMILY ODL UTM
Tarikh : 16/02/2022
Masa : 9.00 Malam
Hari : Rabu
GM : meet.google.com/etk-vepe-sko
BONUS : SPLKPM dan sijil penyertaan disediakan
Pengantar: Bahasa Melayu
OBJEKTIF PERKONGSIAN
Kenali templat tesis utm
Kaedah pantas pindahkan ms word lama ke templat utm
Auto generate isi kandungan (tajuk dan nombor)
Auto generate rajah (tajuk dan nombor)
Auto generate jadual (tajuk dan nombor)
Download templat tesis utm sebagai persediaan awal
https://sps.utm.my/thesis-formatting-2018/

Strict Because of Love

Pagi ni dapat mesej dr seorang peljar undergraduate.. Katenye dah dapat transfer kredit.. so tak perlu ambil exam subjek yg saya ajar ni

Tp pljr sorg ni kate die nak masuk jugak kelas saya wpun dah dapat transfer kredit. Wahh bgus betul ni.. jarang2 pelajar bermotivasi begini. Mungkin suka dengan kelas pensyarah Garang Dr Dayana ni erk?Kata orang tak kenal maka tak cinta.. hehe.. Semoga bermanfaat ilmu yg saya kongsikan dengan semua anak didik saya ?

May be an image of text that says "Assalamualaikum dr... 7:19 AM Maaf menggangu dr... Saya 7:19 AM dari kelas 7:19 AM Saya nak maklumkn..ut subjek edu tech saya lulus transfer kredit..jadinya saya tak amik final exam utk subjek ni... 7:19 AM Tp ..bole tak saya nak mintk izin...utk saya masuk class dr mcm biase..sbb banyak perkara saya bljr dri class dr... 7:19 AM"
May be an image of text that says "+60 18-216 2260 Tp dr...bole tak saya nak mintk izin...utk saya masuk class dr mcm biase..s banyak perkara saya bljr dri class dr... seronok erk belaja kat kelas saya? 7:26 AM boeh e..saya bg ilmu yg saya tau. supaya pljr2 saya dapat jadi cikgu yg baik di masa hadapan 7:26 AM You seronok erk belaja kat kelas saya? Ha ah dr..hehe 7:27 AM"
May be an image of text that says "Saya suka cara dr mengajar dgn menggunakan kaedah2 teknologi yang ade dkt dlm Internet...di mana saya dgn rakan2 dpt buat keje tuu sama2 dlm satu masa... sblm ni saya cme tahu apps yang dh sedia ada dn bnde tuu agak sukar kalau nk diedit sama2...cthnye mcm power"

#dayanaatwork2020 #dayanaacademicworld

Going Oversea During MCO

Diberi kepercayaan untuk mengelolakan Online Global Classroom (OGC) dengan hampir 300++ peserta terdiri daripada Pensyarah, Pelajar Postgraduate dan Undergraduate dr 5 Universiti Thailand dan Indonesia. Walaupun AJK 5 Orang je. Tetap berjaya di laksanakan.. Tq teammates AP Dr Fandy Yahaya , Dr Shah MdSalleh Dr Norasykin Mohd Zaid dan AP Dr. Yusry Kamen yg sentiasa membantu ? Selesai antara program minggu ini. Oke whats next..??? ?

May be an image of 4 people and text that says "EDUCATION UTM SCHOOL OnlineGlobalClassromwTr ClassromwiT Global Rajamangala University Of Technology Thanyaburi Universitas Negeri Jakarta Universitas Pendidikan Indonesia Universitas Muhamadiyah Purwokerto 15 16 DEC 2020 VIDEO RECORDING & EDITING LINK https://twe.com/nethodayana INTERMEDIATE VIDEO EDITING DAY 9.00 12.00 pm 1 Dr. Shaharuddin Mohd Salleh 15/12/2020 DAY VIDEO EDITING USING HANDPHONE 1 15/12/2020 2.30 pm 4.30 pm Assoc Prof Dr. Noraffandy Yahaya SCREEN CASTING MADE EASY 9.00 12.00 pm Dr. Norasykin Mohd Zaid DAY 2 16/12/2020 DAY SCREEN CASTING MADE EASY II 2 2.30 pm- 4.30 pm 16/12/2020 Dr. Noor Dayana Abd Halim"
May be an image of 18 people and hair

#dayanaatwork2020

#dayanaacademicworld

Upresidental Reward

Dicelah2 kebizian handle program Online Global Classroom semalam.. sempat menjengah ke laptop sebelah menonton Majlis Apresiasi Faculty of Social Sciences and Humanities, UTM secara LIVE.Disamping kegembiraan mendapat cabutan bertuah semalam.. Syukur di pilih oleh Fakulti untuk anugerah2 ini.. Tak sangka tercalon dan dipilih sebagai pemenang. Finalist pun semuanya hebat2 dr 5 buah sekolah berbeza..Semoga menjadi pemangkin semangat untuk Terus berkhidmat dan maju di masa hadapan.

May be an image of one or more people
May be an image of 1 person, hair, headscarf and text that says "LIVE 301 PEMENANG UI NE" DR. NOOR DAYANA BINTI ABD HALIM Sekolah Pendidikan ec ara Langsung Majlis Apresias"
May be an image of 9 people and headscarf

3 MINIT VIDEO STEM, Congratulation The Winners

TAHNIAH KEPADA SEMUA PEMENANG CABARAN 3 MINIT VIDEO STEM

Cabaran 3 min Video STEM# dayanaatwork2020 #dayanaacademicworld

https://fb.watch/3KQ_oLpLaY/

Going Finalis NALI 2020

Apa itu PEER-A-BOOK?Ramai kenalan tanya, tak join ke pertandingan dan pameran inovasi NALI 2020 kali ini?. Saya jawab tidak. Sejak dari dulu memg selalu join mana2 pertandingan inovasi.

Tp kali ini pertamakali nya mencuba nasib untuk masuk kategori utama iaitu NALI 2020 Award.

Peer-A-Book adalah kaedah T&L yang saya dan team gunakan untuk kelas undergraduate yg mana ianya mengimplementasikan pembelajaran secara Peer Tutoring di dalam Facebook dalam meningkatkan Critical Thinking pelajar. Ada beberapa lagi model lain seperti Bloom Taxanomy, Online Learning Moderation Model dan Tools berkaitan yang di mapping kan bg menghasilkan kerangka yg dapat memberi panduan kepada pendidik melakanakan pembelajaran dalam Media Sosial seperti Facebook.Jadi, siapa kata dengan Facebook tak boleh belajar. Jika caranya betul. Kaedah rekabentuk dan pelaksanaannya dirancang dengan baik. Pastinya impak positif dapat diperolehi. #dayanaatwork2020#dayanaacademicworld#nali2020

May be an image of text that says "UTM NEW ACADEMIA NALI2020 Future Ready Educators Finalist FinalistNALI2020Award NALI 2020 Award t PEER-A-BOOK: IMPLEMENTING PEER TUTORING STRATEGY IN FACEBOOK Dr. Noor Dayana Abd Halim Dr. Nurul Nadwa Zulkifli Assoc. Prof Dr. Noraffandy Yahaya Dr. Henny Ven Der Meijden"
May be an image of text that says "31 NALI2020 Future Ready Educators STUDENT- Winner CENTRED LEARNING ENVIRONMENT THROUGH TECHNOLOGY: 21ST CENTURY 3C'S SKILLS (COLLABORATION, COMMUNICATION & CRITICAL THINKING) 23 Finalist PEER-A-BOOK: IMPLEMENTING PEER TUTORING STRATEGY IN FACEBOOK 36 Finalist PEMBELAJARAN INTERAKTIF BERASASKAN BUKU INFOGRAFIK"
May be an image of text that says "NALIAWARD2020 2020 Introduction This award is given to innovators who demonstrate excellent project/ product related to New Academia Learning Innovation (NALI). The project/product/practice product practice makes significant impact to teaching and learning which also include the integration of technological. The award is looking for innovators that revolutionize teaching and learning towards Higher Education 4.0."

Nali 2020 Reward For Hard Work

This really made my day?Congratulation and Thank You my team Dr Nurul Nadwa Zulkifli Assoc Prof Dr Fandy Yahaya and Dr Henny ps: First time join Award related dengan Teaching..rase happy die lain macam ?

May be an image of text that says "UTM LA NEW CADEM NALI2020 Future Ready Educators Finalist NALI 2020 Award PEER-A-BOOK: IMPLEMENTING PEER TUTORING STRATEGY IN FACEBOOK Dr. Noor Dayana Abd Halim Dr. Nurul Nadwa Zulkifli Assoc. Prof Dr. Noraffandy Yahaya Dr.Henny Ven Der Meijden"

#dayanaatwork2020#dayanaacademicworld#nali2020

Cikgu Global Live On NALI 2020

Minggu ni Viral hasil dapatan Cikgu Hailmi ni di media sosial tentang lawatan beliau kerumah pljr2 nya..Tapi untuk NALI 2020 minggu depan Cikgu Norhailmi Abdul Mutalib bukan nak share tentang tu.. Katenye beliau nak share something yg bermanfaat untuk semua pendidik di luar sana Wahhh! jgn lupe ya. Sesi Cikgu Global sorang ni 9 Dis 2020 l 830 pagi live di Facebook NALI 2020Follow rapat2 jadual NALI 2020 yg confirm menyajikan pelbagai aktiviti menarik untuk anda semua ?

May be an image of 2 people and text that says "6UTM NALI2020 aicairs Noor Abd (Host, me) Cikgu Hailmi Wan Arip UTMLead UTMLeac Mute Stop video Share Record Participants Chat"

#nali2020#dayanaatwork2020

Nali 2020 Three Adorable Girls

Temui 3 ‘Gadis Dulang’ ini di NALI 2020 pada 7-10 Disember nnti.?Eh mana ade Dulang2 lagi.. NALI 2020 fully ONLINE kali ni di Facebook NALI 2020 ya..?Untuk lebih lanjut layari : http://ctl.utm.my/nali2020/#nali2020#dayanaatwork2020

May be an image of 3 people, headscarf and text that says "Cisco Meeling nlo 0 Share Audio video Participant Meeting BreakoutSessions Help W ACADEMIA NALI2020 Future Ready Educators connecled 9 Mute Stop video Share o Record RE & Participants o Chat 26/11/2020"

Nali 2020 Workshop

Semua dah daftar belum NALI Workshop Dr Norliza ni? kalau tak daftar pun takpe.. nnti boleh tgk LIVE di FB NALI 2020 ya..Dr Liza nak share ttg community based project yg beliau laksanakan untuk kelas beliau.. Jgn lupa tau.. temujanji dengan Dr Liza nnti 10 Dec 2020 jam 830 pagi ?Maklumat lanjut layari : http://ctl.utm.my/nali2020#dayanaatwork2020#nali2020

May be an image of 1 person and text that says "Hile Edit Share View Audio Video Participant Meeting Hreakout Sessions Help 2020 NORLIZA NORLIZAMOHDIS mohamad hafiz mohdn shahrul UTM Viewing NORLIZA MOHD SA.. NecuanUlMLend Heduan NALI2020 Workshop Community Project-Based Learning: The Creative and Immersive Learning Culture for Generation z Dr. Norliza Mohd Isa Mute Stop video Share o Record Participants Chat"