HIKMAH COVID – AGROTECHNOLOGIST

Laksa Utara rasanya sungguh sedap dan menyelerakan – segar dari kebun mini

Laksa bukan sahaja sedap malah mempunyai pelbagai kebaikan dan khasiat untuk badan kita. Di antara kebaikan dan kesedapan laksa itu bergantung kepada tiga perkara iaitu ikan, laksa dan jugak sayuran yang digunakan.Jadi makanlah mengikut citarasa anda tetapi yang penting jangan abaikan kesihatan kita. Seeloknya pemilihan laksa yang kita makan perlulah dalam kuantiti yang sederhana dan menggunakan bahan- bahan yang segar.

Pengat Pisang Nangka jenis manisan yang digemari sesi keluarga – segar dari kebun mini

Di dalam pisang nangka terkandung magnesium, asam folat, kalium, serat, zat besi, niacin, riboflavin, mangan, protein, vitamin C, dan vitamin A. Pengat Pisang Nangka memang terbaik tetapi pengambilannya haruslah dikawal kerana manisan ini boleh mendatang penyakit. Bak kata perpatah kurangkan manis dalam makanan lebihkan manis dalam senyuman