zsharer Love This Place -Capadocia Turkey

One of zsharer favourite location to enjoy the serene beauty of early morning in Capadocia is to be at the ‘Sunset Point’.

It was very beautiful up here and everybody seem to have a smile on their faces looking at the hot air ballon up the sky other than clicking and posing to get the best image for their worthy photo to be posted in their social media.

Cantik betul sampai zsharer macam rasa nak nangis tengok. Terima Kasih Allah bagi peluang untuk zsharer lihat sendiri keindahan alam Capadocia.

One of the must visit place in Turkey is Capadocia and if you do not want to fork out that overprice hot air balloon (USD 200 for 1 hour ride) to view the landscape from bird eye view, opt to go to the ‘Sunset Point’ before sunrise instead. It is just a magical view to enjoy when you are in Capadocia.

 

zsharer Loves This Place – Kamikochi Part 1

Kamikochi ni terletak dalam area  Northern Japan Alps of Nagano Prefecture. Agak jauh juga dari Nagano so zsharer guna JR Pass dari Tokyo ke Matsumoto dan kemudian beli tiket khas ke Kamikochi. Kenderaan persendirian seperti kereta tidak dibenarkan untuk memasuki kawasan Kamikochi kerana enviromental reason so kena naik public transport . Dari Matsumoto kena naik train sampai ke station Shin-Shima (40 minit) – train ni train lama tapi cute dengan animation. Lepas tu kena naik bas untuk ke Kamikochi.  Ini dia walking trail map for Kamikochi area

Kamikochi has many trails but zsharer recommendation is to start from the Taisho pond (stop at Taishoike bus stop) and you will be greeted to the breathtaking scenery. Masya Allah lawa sangat kan.

Then walk further up and you will get to see Mount Yake-dake. The trail is very friendly to the feet as its flat ground except when you came nearer to the bridge.

 

zsharer Loves This Place – Takachiho Gorge

During travelling, as much as zsharer discover more about the people of that country and its culture, it is just as much about zsharer own self discovery. You’ll do things you never thought you would. For example to get to Takachiho Gorge near Kumamoto in Kyushu zsharer have to endured a very long journey consisting of travelled by Shinkansen from Fukuoka for 2 hours then take the local bus for 3.5 hours then walked about 30-40 minutes from a small bus station down to the gorge. But the amazing scenery did not dissapoint zsharer and it did make up for those long journey and tired feet. Look at these Takachiho gorge amazing scenery ..

The famous view everybody see upon descending the platform.

zsharer Love This Place: Jikokudani Noboribetsu, Japan 

zsharer Love This Place: Kurobe Gorge, Japan

zsharer took about 3 hours long journey from Tokyo to visit this place somewhere near Toyama but it totally worth it. 3 hours in shinkansen, 20 minutes in local train to reach here no wonder this place is not swarmed by tourist when zsharer arrived about mid day at 12.30pm. Nice view along the Kurobe route by taking the Torokko train (1710 yen return).


Details on the route is below. Be warned that one journey from Unazaki to Keyakidaira took about 80 minutes but the view is too awesome for zsharer to notice the time.

index_map

Detailed info about Kurobe Gorge klik http://www.kurotetu.co.jp/en/index.html

The best time to see the trees in their autumn colours is between October 20th and November 10th (approximately). zsharer went here on the 3rd November 2016 and the view was awesome with autumn colours.


すばらしいところでしょ

Recommended for nature lover!!!

zsharer Love This Place: Arashiyama, Kyoto

Arashiyama ni terletak di bandar Kyoto. Naik bas boleh naik train pun boleh. Tapi zsharer suka naik bas kerana bas betul-betul berhenti dekat dengan jambatan yg menuju ke Arashiyama ni. zsharer suka view disini. Memang tak jemu dengan keindahan yang diciptakan Allah ni. Jom enjoy view yang zsharer snap masa musim luruh (peak musim luruh di kyoto adalah end nov-early dec).



Yang ini pula zsharer snap time musim bunga (peak musim bunga adalah end Mac-early April). Macam lukisan kan. zsharer perhatikan memang ramai warga Jepun yang sedang melukis guna water colour disini.


Waktu terbaik untuk ke Arashiyama adalah waktu pagi kerana belum ramai lagi warga Jepun dan tourist yang berpusu-pusu untuk menikmati view yang awesome di sini. Jika anda ke Kyoto jangan lepaskan peluang untuk melawat Arashiyama ni. Ia agak jauh sedikit dari Kyoto (naik bas dalam 45-50 minit) tapi memang berbaloi sungguh. ?? きれいなところですよう

Skip to toolbar