Mt Bromo, Indonesia Part 1

Sewa Jeep untuk journey dari Malang ke Mt Bromo. 3 hours journey so usually the organizer pick up the customer midnight. We share the jeep with 2 others traveller from Germany and paid about RM 250 per person. The ride was very uncomfortable as we were stuck in the back seat-mind you the seat has little or no cushion at all (imagine you are sitting in the old bus coastal in the 90s). But we endured all that to see what the big hype of Mt Bromo all about.


Pitch black when we arrive at the top. Already lots of people up there awaiting for the sunrise. Its very cold up there so it is better to have a warm jacket. Rental jacket is available but we bring ours own.

Still cannot see what the hype was. This is at 5 am. There are many look out for nice view. You have to move around to get one. No wonder all the enthusiastic travel photographer keep moving around to get the best view of Mt Bromo.

Then we moved to the other side and see this. Wooooah. Spectacular view of the Mt Bromo. What a beautiful view. My iphone camera photo does not give justice to the view. Worth the 3 hrs journey of back and bottom pain afterwards.

Stay tune to the Part 2 of the journey where we hike and climb the mount which release the white smoke on the left.

zsharer Loves This Place – Kamikochi Part 1

Kamikochi ni terletak dalam area  Northern Japan Alps of Nagano Prefecture. Agak jauh juga dari Nagano so zsharer guna JR Pass dari Tokyo ke Matsumoto dan kemudian beli tiket khas ke Kamikochi. Kenderaan persendirian seperti kereta tidak dibenarkan untuk memasuki kawasan Kamikochi kerana enviromental reason so kena naik public transport . Dari Matsumoto kena naik train sampai ke station Shin-Shima (40 minit) – train ni train lama tapi cute dengan animation. Lepas tu kena naik bas untuk ke Kamikochi.  Ini dia walking trail map for Kamikochi area

Kamikochi has many trails but zsharer recommendation is to start from the Taisho pond (stop at Taishoike bus stop) and you will be greeted to the breathtaking scenery. Masya Allah lawa sangat kan.

Then walk further up and you will get to see Mount Yake-dake. The trail is very friendly to the feet as its flat ground except when you came nearer to the bridge.

 

zsharer Loves This Place – Takachiho Gorge

During travelling, as much as zsharer discover more about the people of that country and its culture, it is just as much about zsharer own self discovery. You’ll do things you never thought you would. For example to get to Takachiho Gorge near Kumamoto in Kyushu zsharer have to endured a very long journey consisting of travelled by Shinkansen from Fukuoka for 2 hours then take the local bus for 3.5 hours then walked about 30-40 minutes from a small bus station down to the gorge. But the amazing scenery did not dissapoint zsharer and it did make up for those long journey and tired feet. Look at these Takachiho gorge amazing scenery ..

The famous view everybody see upon descending the platform.

Tokyo Tower

zsharer belum pernah naik tokyo tower lagi dan tak rasa teringin pun nak naik. zsharer ada snap gambo Tokyo tower ni dari bangunan world trade center, fees 500 yen (dengan diskaun click https://www.wtcbldg.co.jp/wtcb/facility/seaside/pdf/seaside_en.pdf ).

images (5) Ini le rupa bangunan world trade center ni. Naik 40th floor to get awesome view of Tokyo tower.

Ni waktu siang. Biasa aja kan.


Yang ini waktu malam


View malam memang lagi awesome. Gambar yang zsharer snap cannot justify view yang lawa waktu malam di sini. zsharer juga perhatikan actually kaler tokyo tower ni akan berubah-ubah so mmg ramai yang akan tunggu untuk snap gambar bila kaler dia berubah.

Oh ya zsharer juga dapat view shinkansen yang tengah bergerak dari atas bangunan world trade center ni . zsharer sempat buat video sikit disini click http://www.pikore.com/m/1219222240324433944_1635329813

So sapa-sapa yang nak view Tokyo tower yang awesome ni pada waktu malam boleh la ke bangunan world trade center ni.

zsharer Love This Place: Arashiyama, Kyoto

Arashiyama ni terletak di bandar Kyoto. Naik bas boleh naik train pun boleh. Tapi zsharer suka naik bas kerana bas betul-betul berhenti dekat dengan jambatan yg menuju ke Arashiyama ni. zsharer suka view disini. Memang tak jemu dengan keindahan yang diciptakan Allah ni. Jom enjoy view yang zsharer snap masa musim luruh (peak musim luruh di kyoto adalah end nov-early dec).



Yang ini pula zsharer snap time musim bunga (peak musim bunga adalah end Mac-early April). Macam lukisan kan. zsharer perhatikan memang ramai warga Jepun yang sedang melukis guna water colour disini.


Waktu terbaik untuk ke Arashiyama adalah waktu pagi kerana belum ramai lagi warga Jepun dan tourist yang berpusu-pusu untuk menikmati view yang awesome di sini. Jika anda ke Kyoto jangan lepaskan peluang untuk melawat Arashiyama ni. Ia agak jauh sedikit dari Kyoto (naik bas dalam 45-50 minit) tapi memang berbaloi sungguh. ?? きれいなところですよう

Skip to toolbar