Resepi Seafood Tomyam Quiche

seafood tomyam quiche

Bahan Doh :

  • 220 g tepung gandum
  • 125 g mentega sejuk, didadu kecil
  • 1 camca besar gula aising
  • Garam secukup rasa
  • Satu biji telur, dipukul
  • 1 tsp mix herbs
  • Mould : ikut suka

Cara-cara :

  1. Campur semua buat macam kulit tart.
  2. Bakar suhu 160 ‘C hingga half bake.
  3. Keluarkan.

Bahan Inti :

  • Bawang besar didadu
  • Udang
  • Kiub tomyam

Cara Membuat Inti :

  1. Tumis bawang masukkan udang dan kiub tomyam.
  2. Perasakan dengan garam.
  3. Masak hingga udang masak ketepikan.
  4. Ambil 1 biji Telur dan 150ml whipping cream kacau rata.
  5. Amik pastry masukkan inti tadi.
  6. Kemudian tuang bahan nombor 4,  bakar hingga masak.

Speak Your Mind

*