Archives for March 2022

JOM SAMA-SAMA KITA IKHTIAR DETOKS AGAR LEBIH SIHAT DAN CERGAS

Ramai yang masih ambil mudah tentang detoksifikasi ataupun detoks sehingga badan menjadi lemah akibat penuh dengan toksin! Kesihatan anda boleh terjejas. Jangan macam tu ya!

Proses detoksifikasi sangat penting agar tubuh anda :

✅

 Tak merasa kembung dan tidak selesa

✅

 Makanan mudah dihadam

✅

 Elak letih dan tidak bertenaga

✅

 Elak mudah jatuh sakit

SAMBUTAN HARI BIPOLAR SEDUNIA

HARI BIPOLAR SEDUNIA disambut pada 30 Mac setiap tahun sempena hari kelahiran Vincent Van Gogh yang selepas kematiannya di diagnosis sebagai mengalami kecelaruan bipolar. Tujuan sambutan ini diadakan adalah bagi meningkatkan kesedaran masyarakat sedunia mengenai keadaan individu yang bipolar serta bekerjasama untuk membuang stigma sosial dengan memberi psikopendidikan dan maklumat untuk mengajar dan membantu masyarakat memahami keadaan individu yang bipolar. 
Kecelaruan bipolar memberi kesan kepada kehidupan lebih 60 juta orang di seluruh dunia. Kecelaruan bipolar ini mempengaruhi dan mengubah mood seseorang individu secara keterlaluan dari terlalu gembira kepada terlalu sedih atau murung. Keadaan ini boleh mengganggu kehidupan mereka secara signifikan dan memberi impak terhadap keupayaan mereka untuk berfungsi. 
Hentikan melabel dan meletakkan stigma kepada diri dan individu lain kerana anda dan individu lain berhak mendapatkan bantuan dan rawatan demi kehidupan yang lebih sejahtera dan bermakna. 
Sekian, terima kasih.

JOM IKHTIAR DENGAN DIFFENZ

Kajian mendapati pengambilan Vitamin C & D dapat membantu mengurangkan risiko serangan asma, batuk dan selsema Serta masalah keradangan.

Eskayvie Diffenz mengandungi 4 bahan utama yang sangat membantu sistem pertahanan badan:

✅

 Cendawan Susu Harimau

✅

 Buah Camu camu

✅

 Vit4min C

✅

 Vit4min D

Jadi, segera lindungi paru-paru anda.
Order sekarang..tekan link dibawah

www.wasap.my/60167525279/nakorderdiffenz

RAMAI YANG TAHU TAPI TAK AMBIL PEDULI!!

Ramai yang tanya product apa yang bagus untuk kuatkan sistem pertahanan badan semasa musim wabak ini?

Ini lah rahsia Pak Nil, Diffenz!!

Alhamdulillah dah ramai yang mula menggunakan Diffenz lepas tahu khasiatnya.

“Terima kasih Pak Nil sebab share pasal Diffenz ni. Selepas saya amalkan Diffenz memang rasa badan lebih bertenaga dan kua” – Testimoni Pengguna.

Antara kandungan Diffenz :

🌸

Vitamin C

🌸

Vitamin D

🌸

Buah Camu Camu

🌸

Cendawan Susu Harimau

💥

READY STOCK

💥

DM atau tekan link whatsapp dibawah untuk ORDER.

www.wasap.my/60167525279/nakorderdiffenz

#KitaIkhtiar
#diffenzeskayvie
#diffenzjunior
#diffenzpaknil
#vitaminpaknil

KENAPA PILIH DIFFENZ?


🌿Sebab Ada Kandungan Vitamin C dan Vitamin D untuk menguatkan antibodi
🌿Ada Cendawan Susu Harimau bahan semula jadi untuk kuatkan paru-paru
🌿Ada Buah Camu mengandungi bahan Anti-oksidan yang tinggi dan Vit C yang sangat tinggi .

Ia Boleh meningkatkan sistem imun badan kita dan menguatkan paru-paru kita dari mudah terkena jangkitan.

NAK ORDER DIFFENZ boleh contact

Atau terus order online di sini
www.wasap.my/60167525279/sayanak order diffenz
#EskayvieDiffenz
#DiffenzPaknil #vitaminpaknil #diffenzjunior

GOLONGAN BERISIKO KEKURANGAN VITAMIN C 

Vitamin C merupakan vitamin yang sangat diperlukan oleh badan untuk menghasilkan sistem imun yang kuat, bagi mencegah badan daripada masalah seperti sakit sendi, gusi berdarah, kulit kering dan pelbagai lagi.

Namun, tahukah anda? Golongan yang berisiko menghadapi kekurangan vitamin C ini adalah terdiri daripada :

⚠️

Wanita Hamil

⚠️

Kurang Makan Sayur & Buah

⚠️

Anorexia

⚠️

Perokok

⚠️

Penyakit Kronik

⚠️

Status Ekonomi Rendah

Berikan diri dan keluarga anda vitamin C yang cukup dengan Diffenz dan Diffenz Junior. Diformulasikan dengan Cendawan Susu Harimau dan Buah Camu-camu mampu membantu anda dan anak-anak anda mendapatkan vitamin C yang cukup untuk kekal sihat dan bertenaga.

Dapatkan segera di www.eskayvie.com

#EskayvieDiffenz
#EskayvieDiffenzJunior
#EskayvieMalaysia
#KitaIkhtiar

ADAKAH ANDA DAN ANAK ANDA KEKURANGAN VITAMIN C? 

Sekiranya anda mengalami :

⚠️

Luka Lambat Sembuh

⚠️

Kulit Senang Lebam

⚠️

Kulit Kering

⚠️

Gusi Berdarah

⚠️

Hidung Berdarah

⚠️

Sakit Sendi

⚠️

Sistem Imun Lemah

⚠️

Masalah Pencernaan

Awas! Badan anda sedang mengalami kekurangan vitamin C! Bagaimana nak pastikan bekalan vitamin C dalam badan anda mencukupi?

Pastikan anda ambil 1-2 tablet Diffenz dan Diffenz Junior setiap hari, kerana Eskayvie Diffenz dan Diffenz Junior lengkap diformulasikan dengan vitamin C yang akan bantu menambahbaik tahap kesihatan anda serta keluarga tersayang. Selain itu, Cendawan Susu Harimau dan Buah Camu-camu yang terkandung di dalam Eskayvie Diffenz dan Diffenz Junior juga mampu melindungi paru-paru dan meningkatkan tahap imun badan anda.

Nak cuba? Layari laman web kami www.eskayvie.com sekarang!

#EskayvieDiffenz
#EskayvieDiffenzJunior
#EskayvieMalaysia
#KitaIkhtiar

 PROGRAM PENYAMPAIAN PRESTASI TINGGI STAF SEKOLAH DI BAWAH FAKULTI KEJURUTERAAN 2022

Kami yang terpilih

ANUGERAH WEBOMETRICS 2021

LATAR BELAKANG

Penarafan Webometrics merupakan antara fokus utama UTM dalam memastikan imej unggul universiti ini pada kaca mata dunia khususnya melalui kecemerlangan laman web universiti.  Pelbagai usaha dan strategi dijalankan untuk meningkatkan kedudukan UTM dalam penarafan tersebut. 

Anugerah Webometrics diwujudkan bagi memberi penghargaan kepada Fakulti/Sekolah/PTJ dan individu yang sentiasa memastikan laman web diberikan perhatian khusus serta menepati kualiti teknikal yang sejajar dengan kriteria khusus webometrics yang dikeluarkan oleh penarafan Webometrics di seluruh dunia.  

Anugerah Webometrics mengiktiraf laman-laman web Fakulti/Sekolah/PTJ dan individu yang secara langsung membantu kedudukan UTM dalam penarafan webometrics dunia setiap tahun dengan pelbagai usaha dan komitmen yang berterusan.

KATEGORI

Anugerah Webometric dibahagikan kepada 3 (tiga) kategori iaitu :

  1. PTJ Akademik (Fakulti/Sekolah);
  2. PTJ Bukan Akademik (PTJ Perkhidmatan); dan 
  3. Individu 

HADIAH

  1. Kategori PTJ Akdemik : RM1,500.00 (Ringgit Malaysia : Tiga Ribu Sahaja)
  2. Kategori PTJ Bukan Akademik : RM1,500.00 (Ringgit Malaysia : Tiga Ribu Sahaja)
  3. Kategori Individu : RM500.00 (Ringgit Malaysia : Lima Ratus Sahaja) kepada seorang penerima sahaja.
  4. Sijil penyertaan akan diberikan kepada semua peserta.

KRITERIA ANUGERAH WEBOMETRICS KATEGORI AKADEMIK (FAKULTI/SEKOLAH) DAN BUKAN AKADEMIK (PTJ PERKHIDMATAN) 

Bagi laman web Fakulti dan Sekolah, pencalonan adalah secara automatik manakala bagi kategori laman PTJ lain dan web individu, pencalonan adalah melalui pendaftaran yang dibuat oleh calon dengan mengisi borang online dan hebahan telah dibuat sebagai makluman kepada semua warga staf.

Penilaian dan pemberian markah dilaksanakan menggunakan kaedah pengiraan webometrics dan juga web traffic iaitu menggunakan enjin carian Google bagi mendapatkan bacaan saiz laman web yang diindeks oleh enjin carian, kadar web presence (10%). Seterusnya, kiraan bilangan purata pengunjung laman web (35% markah). 

Pemberat tertinggi penilaian adalah berdasarkan bacaan web visibility iaitu pengiraan jumlah pautan yang dapat dikumpulkan melalui carian pautan (backlinks) Ahref berdasarkan domain setiap laman web luar yang dipautkan ke laman web yang dinilai (55% markah).

  • Mohon doakan saya, semoga ada rezeki untuk anugerah UTM kali ini. Sebelum ini saya pernah dapat anugerah yang sama daripada School dan juga FE

INTERNATIONAL HAPPINESS DAY 2022

” The key to BEING HAPPY is knowing you have the power to choose what to accept and what to let go”-Dodinsky-
INTERNATIONAL HAPPINESS DAY 2022  disambut pada 20 Mac setiap tahun bagi memperakui kepentingan kegembiraan dalam kehidupan masyarakat di seluruh dunia.  
Penarafan Kegembiraan Dunia meletakkan Malaysia di tempat ke-81 daripada 149 buah negara berdasarkan World Happiness Report 2021. Negara yang paling tinggi tahap kegembiraan adalah Finland, diikuti Iceland dan Denmark. Manakala negara yang paling tidak gembira adalah Afghanistan, diikuti oleh Zimbabwe dan Rwanda.