Archives for April 2022

Kita Marhaen

Kita marhaen
Kita bukan anak raja
Kita tak lahir dalam dulang emas
Kita tak kawin dengan anak menteri

Sebab itulah…
Kita perlu menabung.
Untuk masa depan diri sendiri.

Ramai yang takut menabung emas. Padahal menabung wang kertas lebih menakutkan. Simpan RM200 sebulan. Sepatutnya akhir tahun ada RM2400, tapi sebaliknya berlaku. Lebih teruk langsung tiada simpanan.

Sekarang dah ada platform simpanan emas untuk marhaen seperti kita… beli 0.5g atau 1gram emas fizikal. Memang mampu milik!

Ilmu emas tak susah
Simpan, lupa
Simpan, peram
Simpan, konsisten
Itu je!
Ulang-ulang minima 3 tahun ke atas. Lihat hasilnya.

Nak bess lagi belajar ilmu FUNGSIKAN EMAS DI ORODESIGN. *PTPTN setel EMAS BERGANDA*

Deko-deko sempena menyambut Syawal

hasilnya
tadaaaa

*PENGELUARAN KHAS KWSP RM10,000 DIBENARKAN*

Sementara ada promosi diskaun RM400, ambil tindakan👍

Nak join Yuran Promo RM399 @ Yuran Asal RM799 ?

*Hari ini masih ada promosi RM399.*

Mulakan langkah pertama menyemai HOBI KUMPUL EMAS.

Kita boleh jer ada hobi naik motor besar, naik basikal, terbangkan drone… Tak salah kalau kita tambah satu lagi HOBI.

Hobi kumpul emas ini hobi mewah. Yang bestnya, 5 tahun dari sekarang kita akan senyum lebor sorang diri bila kita tersedar dah ada beratus gram emas dan harga emas dah naik banyak.

http://www.wasap.my/60167525279/NakJoinDealerRM399

Ramai tanya jadi dealer Orodesign ni wajib kena jual emas ker??

Jawapan dia tak wajib pon. Dah jadi dealer nak dok senyap setahun pon takpa aihh. haha!

😆

 Beli untuk diri sendiri pun sangat untung, jimat banyak berbanding kedai Emas. Sudah ada kunci sebuah kedai Emas sendiri, manfaatkan sebaiknya cuba. Rezeki masing-masing tiada siapa yang tahu.

Yang rajin jual, mereka jual lah. Boleh buat side income jugak dan saya guide daripada tak tahu apa-apa sampai boleh buat sendiri. Lagi satu saya akan guide sampai dealer2 saya balik modal. Bestt kan?

🔥
😍

Bagi dealer yang memanfaatkan program dealer get dealer lagi cepat dapat keuntungan. Maksudnya setiap dealer yg diperkenalkan, kita akan dapat *insentif RM150*. Win win situation. Dia pun dapat beli Emas harga kilang seumur hidup serta kelebihan menjadi dealer. dan setiap 1g yg mereka jual akan beri kita insentif RM1…. *(RM1/g)*.

Bagi yang tak rajin menjual pulak dok dendiam sudah, buat shopping untuk diri sendiri ja. Harga rapat pintu kilang weiii. Gila tak jadi dealer rugi.! Jimatt berlambak dengan harga /g rendah, upah rendah. Segalanya rendah lahh, tapii buyback dia paling tinggi tau.

FAHAM ka buybacÄ· tu apa? Maksudnya bila kita nak tolak balik emas, kilang ambik harga paling tinggi. Spread untuk dealer sekitar 2~5%. Gila rendah

😍
😙
🌟
👍

  daripada kita pergi tolak di kedai emas nu, kadar spread antara 15~30%, ada sehingga 40%. rugi2!!

😫
😖

So, jangan pikir lama2. Daftarlah dealer.

So, nk jdi dealer macam mana???
Rm399 sahaja bayaran seumur hidup tau. Acc dealer boleh diwarisi.

Anda tak join dealer ker saya tidak rugi apa2 pon. Saya cuma nak share peluang kat anda semua supaya boleh sama2 dapat beli emas murah direct kilang. Emas kalau keluar direct kilang nih memang merelip- relap lah weeii. Serius cantikk..

🌟
🔥

Kat kedai emas yang rakan2 dok beli tu belum tentu emas dia “New” tau

😷
🤐

. Kadang2 emas used mereka celup balik emas, lepas tu jual balik kata new. Huhu.. naya2.!!

So, hati2. Dah beli baik pergi cek ketulenan dia dulu. Kadang2 ada kes jugak, kedai emas cakap emas 916, Lepas buat ujian ketulenan emas 750 ja.. opss! Haa better berjaga jaga tau.

😣
😂

.

So, kalau direct kilang nih dah confom2 emas tulen nah. dun worry..
Xpercaya?, mai try beli dekat view.orodesign.biz ni, lepas tu anda pergi cek ketulenan dia. kompem puas hatilah

🌟
😘

 *Keistimewaan join Dealer

👇🏻

*

➡

Dapat harga emas terus dari kilang MAA (barang kemas 916 & 999, emas goldbar, dinar dan syiling emas 999.9)

➡

Dapat satu KEDAI EMAS yg ready stok 20 kilo utk shopping & diniagakan. Lock brg sendiri.

➡

Komisyen taja seorang dealer RM150

➡

Dapat Website Dealer

➡

Dapat less upah RM10 – RM50 bergantung pada item.

➡

Komisen RM1 pergram atas belian dealer yg kita perkenalkan

➡

Menikmati HAPPY HOURS SALES

➡

Barang akan dipos terus oleh pihak MAA pada customer.

➡

SPREAD harga RENDAH.

➡

Diberi ilmu asas perniagaan emas. Beli emas lama, jual emas baru, beli surat pajak, fungsikan emas dll.

Faham ker Faham?

SIMPANAN EMAS VS PELABURAN EMAS

APA BEZA SIMPANAN EMAS DENGAN PELABURAN EMAS???
Ramai KELIRU antara simpanan emas dengan pelaburan emas.

SIMPANAN EMAS = emas ada dalam tangan. Ada emas fizikal. (Wang yg kita ada, kita guna buat beli emas (goldbar/dinar). Kemudian emas fizikal yg ada ditangan kita itu kita simpan sebagai simpanan masa hadapan)

PELABURAN EMAS = emas tiada dlm tangan. Emas maya. ( juga dikenali pelaburan saham emas = kita membeli nilai emas melalui bank.Pihak bank akan memberi satu penyata buku akaun serta anda akan berurusan dengan bank samada untuk menjual atau membeli)

Dalam sistem muamalat Islam, SYARAT SAH MEMBELI EMAS adalah “ BELI EMAS dapat EMAS” BUKANnya BELI EMAS dapat BUKU AKAUN serta kenaikkan harga emas lebih jelas dan tidak melibatkan unsur riba”

 Ramai orang kata pelaburan emas bagus. Betulkah???

SEBENARNYA yang TERBAIK adalah SIMPANAN EMAS FIZIKAL!!!

JOM SIMPAN EMAS!
‘1GRAM 1BULAN 1KELUARGA’

Sesi bergambar Aidilfitri (Staf Pejabat Akademik SC)

Riang Ria di Aidilfitri (Sesi bergambar Pra Raya)

Ada 50gm?

Dah ada 50gram hari ni? Maksudnya kita dah ada duit simpanan bernilai RM 14K.

Duit simpanan kita bekukan dalam bentuk emas supaya tak mudah bocor dan tak jatuh nilainya jangka masa panjang.

Bila perlu? Cairkan je dengan jual atau pajak. Kita akan dapat cash on the spot.

Mudahkan? Letak matlamat ada aset emas 50gram pertama tahun ini.

Semua tak mustahil untuk digapai bila berada dalam circle Orodesign

Penerima KWSP serbu kedai emas!

Duit kalau tak dipaksa simpan memang akan habis. Banyak ke, sikit ke, sama je. Mesti habis punya kalau tak paksa simpan.

Ada orang alasannya ialah belanja keperluan. Tapi yang ramainya belanja kemahuan. Ada je benda nak kena beli. Semuanya sebab dah ada duit. Kalau takde duit ok je.

Cadangan saya, ambil 50% daripada pengeluaran KWSP dan beli emas. Pejam saja mata tu.

Lepas beberapa bulan kita tengok. Duit tahan lama ke emas yang tahan lama?

Orodesign

Orodesign merupakan platform trading emas yang sangat simple dan straight forward

❌ANSURAN

Beli emas secara tunai sahaja, emas terus diproses untuk penghantaran. Pembelian on the spot tidak tertangguh, hanya penghantaran sedikit yang tertangguh untuk diproses ikut turn. Item sudah tersedia bukan pre-order kecuali item tempahan handmade.

❌MLM

Hanya sistem single level. Introducer hanya terima komisyen RM1/gram dari pembelian ahli di bawahnya. Tiada komisyen untuk level 2, level 3 sehingga 7

❌MAINTAIN

Tiada syarat perlu maintain pembelian / minimum gram belian emas untuk dapat harga borong.

❌RENEW

Tidak perlu renew keahlian dengan pembayaran yuran atau pembelian. Keahlian boleh diwarisi dengan TnC
 
Jom Grab KEMPEN RAMADHAN ORODESIGN yuran dealer hanya RM399 sepanjang bulan April ni. Wowww sgt 🎉🥳💥

http://www.wasap.my/60167525279/NakJoinDealerRM399