Bhn2
~ 1 cwn tpg gandum
~ 1 sdt tepung ubi kayu
~ 1 cwn air
~ 1 sdb minyak masak
~ Secubit garam
~ sirap ros dan paste pandan
Cara2
1) blend semua bhn…sebati .. bahagi dua..satu sy letak paste pandan dan satu lagi saya letak sirap ros
2) Jala dlm nonstick..sy guna pemanggang ajaib..dlm 5 saat angkat dan gulung
???? ???? ?????
Resepi: CT Liz
CT Liz @koleksimyresepi
Bhn2
*
~ 3-4 ketul isi ayam
~ 1 bungkus serbuk kari AYAM
~ 1 cm halia
~ rempah 3 sekawan
~ daun kari
~ 1 /2 cwn santan @ susu cair
~ 1 sdb kerisik
~ 2 ulas bwg putih dihiris
~ 1 ulas bwg merah dihiris
~ 1 helai daun pandan disimpul
~ air secukupnya
~ minyak utk menumis
~ garam
Cara2
~ tumis bwg+rempah 3 sekawan,rempah kari..campur sedikit airย biar pecah minyak
~ masukkan kerisik& daun pandan
~masukkan sedikit air .ikut byk mana kuah yg kita kehendaki..dlm 2 cwn mcmtu
~ masukkan ayam..biarkan empuk dan masak
~ masukkan santan..biar mendidih seketika
~ masukkan garam..tutup ap
Speak Your Mind