BAHAN2 :
TELUR 4 BIJI
1 CAWAN TEPUNG GANDUM
1 TSP BAKING POWDER
1 TSP SODA BIKARBONAT
*DI AYAK DAHULU*
1 CAWAN SERBUK KOKO
1 CAWAN SUSU CAIR
1 CAWAN MINYAK MASAK
3/4 CAWAN SUSU PEKAT
1/2 CAWAN GULA ICING
*KACAU DAHULU DENGAN WHISK*
– SATUKAN BAHAN COKLAT DALAM BEKAS TEPUNG SEDIKIT DEMI SEDIKIT,KACAU SEBATI
– MASUKKAN TELUR SATU PERSATU
LAPISAN BAWAH :
250 GRAM CREAM CHEESE
1 BIJI TELUR GRED A
1/4 CAWAN TEPUNG GANDUM
1/4 CAWAN GULA ICING
2 SUDU BESAR SUSU CAIR
1 TSP ESEN VANILA
*SATUKAN SEMUA BAHAN DAN MIXERKAN SEBATI*
– MASUK BAHAN CHEESE DALAM PIPING BAG
– SAPUKAN ACUAN DENGAN MINYAK
– ISIKAN ADUNAN CHEESE 1/4 ACUAN SAHAJA
– KUKUSKAN ADUNAN CHEESE SELAMA 10 MINIT
– KEMUDIAN TUANG ADUNAN COKLAT PARAS 3/4 ACUAN SAHAJA
– KUKUSKAN ADUNAN KALI KEDUA SELAMA 10 MINIT
– KELUARKAN KUIH DARI ACUAN
– KUIH SEDIA DIHIDANG UNTUK JUADAH
Speak Your Mind