*PUTERI AYU COKLAT CHEESE*

BAHAN2 :

TELUR 4 BIJI

1 CAWAN TEPUNG GANDUM
1 TSP BAKING POWDER
1 TSP SODA BIKARBONAT
  *DI AYAK DAHULU*

1 CAWAN SERBUK KOKO
1 CAWAN SUSU CAIR
1 CAWAN MINYAK MASAK
3/4 CAWAN SUSU PEKAT
1/2 CAWAN GULA ICING
   *KACAU DAHULU DENGAN WHISK*

– SATUKAN BAHAN COKLAT DALAM BEKAS TEPUNG SEDIKIT DEMI SEDIKIT,KACAU SEBATI
– MASUKKAN TELUR SATU PERSATU

LAPISAN BAWAH :
250 GRAM CREAM CHEESE
1 BIJI TELUR GRED A
1/4 CAWAN TEPUNG GANDUM
1/4 CAWAN GULA ICING
2 SUDU BESAR SUSU CAIR
1 TSP ESEN VANILA
 *SATUKAN SEMUA BAHAN DAN MIXERKAN SEBATI*

– MASUK BAHAN CHEESE DALAM PIPING BAG
– SAPUKAN ACUAN DENGAN MINYAK
– ISIKAN ADUNAN CHEESE 1/4 ACUAN SAHAJA
– KUKUSKAN ADUNAN CHEESE SELAMA 10 MINIT
– KEMUDIAN TUANG ADUNAN COKLAT PARAS 3/4 ACUAN SAHAJA
– KUKUSKAN ADUNAN KALI KEDUA SELAMA 10 MINIT
– KELUARKAN KUIH DARI ACUAN
– KUIH SEDIA DIHIDANG UNTUK JUADAH

Speak Your Mind

*