BAHAN-BAHAN:
250gm daging | dipotong dadu
2 sudu teh bawang merah cincang
1 biji lobak merah | dipotong dadu
1 batang seleri | dipotong dadu
1.25 liter brown stock | boleh didapati di pasaraya
2 helai daun salam
2 sudu makan minyak zaitun
Garam dan lada sulah secukup rasa
CARA MEMASAK:
1. Panaskan minyak dan tumis bawang merah cincang, lobak merah dan seleri. Kacau berterusan sehingga bahan menjadi lembut dan kuning keemasan selama lapan hingga 10 minit.
2. Kemudian masukkan brown stock dan daun salam. Masak sehingga mendidih.
3. Apabila telah mendidih, masukkan daging yang dipotong dadu dan didihkan sehingga daging lembut. Perlahan api.
4. Akhir sekali, perasakan secukupnya.
5. Sedia untuk dinikmati.
Sumber : Rasa/karangkraf