resepi kek:- 1cwn gula
1cwn koko
1cwn fresh milk
1cwn susu pekat
1cwn minyak
Caranya : *satukan tengek atas api bgi larut je, tgu suam msuk 2 bijik telo yg dah dikocak cikit.
*sebatikan msuk tpong gandum 1 cwn, soda1/2sk, baking powder 1/2sk, garam cikit ayak msuk dlm adunan
*sebatikan kukus guna loyang spring foam or lobang bawah le nnti dah sejuk senang nak kuarkan klo letak plastik tepinya bekedut buruk
*kukus sampai msak
bruleenya:- 5 biji kuning telo 1 biji telo
2 cwn wiping cream
2 sb gula vanila garam cikit
*pukul telo kmbng msuk cream pukul jap je
*tuang atas kek plan2 adunan ni pekat tau
*pastu steam bath kan (dlm oven, air panas tau atas letak jaring letak adunan) api atas bawah 45 mnit
*pastu msuk peti beku jap bgi sejuk
*dah tu ltak choc cream
Coklat cream:- pukul wiping krim sampai kmbng msuk ising suger pukul btul2 kmbng, msuk emolco choc, bubuh atas brulee yg dah sejuk tu ratakan, tuang ganace
Ganace:- whiping krim cikit tengek atas api
bebuih ditepi msuk choc bar satu tapak tangan
patahkan satu dlm 200gm
potong dulu kekecik
dah hampir larut msuk butter 1/2sb
sebatikan, guna api kecik je ye
tgu sejuk tuang atas krim choc tadi.
Hias ikut suka then hidang
selamat mencuba
Kredit Resepi : Qaseh Qumaira