Archives for October 13, 2023

Kalau saya dah ada emas, nak buat apa?

Ok, masih ramai yang tak berapa jelas.
Saya beri contoh mudah.
Ini jongkong 20gram.
Berketulenan 999.

Nilai sekarang sekitar RM6,000.
Ada sekeping ni, sebenarnya kita dah secure duit makan minum satu keluarga kecil selama 6 bulan.

Andai kata dibuang kerja.
Andai kata kita sakit.
Tak mampu lagi bekerja untuk sara hidup keluarga, 20gram ni mampu bertahan selama 6 bulan.

Takdalah nak menagih simpati dan meminjam duit orang lain untuk menyara keluarga.

Menabung ketika senang, supaya waktu kita susah, kita tak susahkan orang lain.

Maksudnya ada emas, kita ada duit.

Dah fahamkan ? Jom bermula hari ni.

Dana Persaraan

Lagi 100g cukuplah 1kg (1000g). 900g ni sekitar RM270k.

Jika dijadikan dana persaraan, boleh menampung belanja bulanan 5,000 sebulan sekitar 5 hingga 6 tahun selepas bersara.

Dana persaraan dalam bentuk Emas? Sangat bagus!

Kerana Emas mengekalkan kuasa belinya.

Emas satu-satunya aset yang keluar dari sistem kewangan, tak boleh dibekukan dan tiada siapa tahu jumlah simpanan kita.

Mula dari sekarang kumpul dana persaraan melalui Emas.

Nak bermula menyimpan emas?
Daftarlah dealer untuk menikmati emas harga murah setiap kali beli.

Nak jual boleh, nak simpan pun boleh

“Saya tak pandai niaga, join dealer sebab nak beli Emas harga rendah,harga kilang…, nak kumpul Emas sikitΒ² 1gram 1bulan sebagai simpanan untuk anakΒ².”

“Bagus sangat tu, jadi dealer bukan wajib mesti berniaga. Nak cari duit tambahan boleh jual Emas dalam katalog, boleh beli Emas lama jual kpd kilang, boleh ajak join Orodesign sama.

Beli Simpan untuk diri sendiri je banyak untung, banyak jimat dari beli di luar.”

BILA SUDAH JOIN DEALER, DUDUK DALAM GROUP CIRCLE PENYIMPAN EMAS, BUKTINYA

πŸ‘†
😬
😬
πŸ‘€
πŸ‘€
πŸ‘€

Bukan segram dua, berpuluh gram sekali beli, tiap bulan berkali-kali.

πŸ‘
πŸ‘

 Penangan bila dah jumpa lubuk untuk beli Emas fizikal murah. Nyesal lambat jumpa Orodesign, beli Emas tanpa ILMU dengan harga tinggi diluar.

Tahniah semua sahabat dealer bersama keluarga besar orodesign. Kita samaΒ² konsisten tambah gram simpanan untuk matlamat masingΒ²

πŸ‘
πŸ’ͺ
πŸ’ͺ

Rm399 sahaja daftar dealer,
Tak perlu renew ahli,
Tak ada paksaan beli emas tiap bulan,