![?](https://web.telegram.org/z/img-apple-64/1f959.png)
Kuah Hijau
![?](https://web.telegram.org/z/img-apple-64/1f7e2.png)
Bahan-bahan (Kisar):
– Daun ketumbar
– Cili api
– Jintan putih
– Jintan manis
– Garam halus
– Gula
– Air
Kuah Putih
![⚪️](https://web.telegram.org/z/img-apple-64/26aa.png)
Bahan-bahan (Gaul):
– Mayonis
– Daun ketumbar
– Air
Air Asam
![?](https://web.telegram.org/z/img-apple-64/1f7e4.png)
Bahan-bahan (Masak sehingga sedikit pekat):
– Asam jawa
– Gula pasir / gula perang
– Air
Inti
![?](https://web.telegram.org/z/img-apple-64/1f60b.png)
Bahan-bahan (Gaul)
– Kentang lenyek
– Daun ketumbar
– Bawang
– Serbuk cili
– Garam halus
– Serbuk jintan manis dan jintan putih
Penyediaan Pani Puri
![?](https://web.telegram.org/z/img-apple-64/1f7e0.png)
Bahan-bahan:
– Pani puri
Cara-cara:
1. Goreng pani puri dengan api perlahan.
2. Balik balikkan sehingga menjadi bulat kemudian terus angkat. (Ini akan mengambil masa yang sangat singkat jadi perlu cepat).
3. Pecahkan sedikit bahagian atas pani puri dan masukkan inti.
4. Tuang sedikit kuah hijau, kuah putih dan air asam kedalam.
5. Siap!
Sumber : @nazuhaina.azu
![](https://people.utm.my/nizamray/wp-content/uploads/sites/1087/2022/01/image-20.png)
Speak Your Mind