Archives for August 2022

Hidup ini…


Kita tidak mengikut acuan kehidupan orang lain.
Tetapi kita mengikut acuan takdir Allah buat diri kita..

Jika kita mampu mengumpul 0.50g saja setiap bulan.
Tak perlu bersedih hati..
Tetapi bersyukurlah..
Kerana orang yang berduit belum tentu juga menyimpan emas

😊

Nikmat kesedaran tentang nilai matawang yang makin hari makin mengecil nilainya perlu kita syukuri..

Doakan orang lain juga semoga dikurniakan Allah nikmat yang sama..

Alhamdulillah promosi RM399 datang lagi.. inilah peluang untuk rakyat marhaen sign up sebagai dealer emas direct kilang.

Istimewanya di ORODESIGN. Walaupun kita sign up sekadar untuk menyimpan kilang tetap izinkan kita nikmati emas harga kilang sepertimana dealer lain..

Jom rebut peluang promosi bulan kemerdekaan ni. Bulan depan belum tentu ada lagi

💪🏻

#FungsiEmas Hadiah Persaraan

Makin lama diperam, makin tinggi nilainya. Sentiasa berharga, inilah rahsia EMAS.

Kalau dulu rasa macam “eh giler la nak bagi emas kat orang” , kini alhamdulillah BAHAGIA rasa

Bila celik Emas, semua berkisar tentang Emas. Bantu orang lain juga celik Emas.

@ilmukilangemas

3 PRINSIP SIMPLE

1️⃣

 Kambus semua hutang segera. Mulakan dgn kambus hutang kecil. Yeaa hutang rumah yg ratus ribu tu pun bagi settel segera.

2️⃣

 Pastikan ada cash saving.
At least dlm bank adalah 10K ke 20K.
Tapi kalau nak saving sampai di 100K pun ok jugak. Why not?

3️⃣

 Pastikan ada sedikit emas fizikal di tangan.
At least adalah 100 g ke 200g.
Nak simpan sampai setengah kilo pun okay jugak. Apa salahnya kan?

Haaaa itu jer 3 prinsip simple .
Hidup tenang takde hutang, debt free.

Jangan Tangguh… Jangan Tunggu…
Terus bertindak…

❤️
💪

Dengan ada Ilmu emas, CEMAS TAK CEMAS ianya sangat bermanfaat untuk miliki emas fizikal sebab emas adalah nilai wang sebenar.

Daftar keahlian dealer untuk lebih jimat.. hubungi saya segera ok.

Sistem kapitalis

😭

Belajarlah ILMU KEWANGAN EMAS sahabat. EMAS KALIS INFLASI

Mulakan SIMPANAN EMAS kita sekarang..bukan saja utk masa depan kita..tapi yg penting masa depan anak2 kita. InsyaAllah.

.

BISIK-BISIK EMAS

Sebulan 1 gram
Setahun 12 bulan 12 gram
Tanpa sedar penuh satu album

Emas ni simpanan untuk dilupakan.

Beli dan lupakan. In shaa Allah terdidik diri dari sifat boros secara tak sengaja.

Emas jugak boleh difungsikan
Untuk waktu dan perkara tertentu

Nak berkahwin?
Nak renovate rumah?
Nak sambung belajar?
Nak tunai Haji?
Nak jadi pembayar zakat?

Pendek kata macam-macam boleh. Yang penting mulakan dahulu

😊

Musim menuai lebat, simpan 1 DINAR sebulan.

Musim panas merembang, simpan 1 GOLD BAR sebulan.

Jimat cermat sikit duit tu.
Stop shopping shoppe.
Stop order-order makanan sana sini.
Stop beli tudung baru baju baru.
Stop tambah koleksi make up.

Fokus asingkan duit untuk shopping aset kecil bernama logam kuning ini.

Tak mampu kumpul 300 gram, dapat 100 gram pun dah hokay hokay sgt.

🤓
🌻

#OrodesignbyMAA
#1bulan1gram
#Daftardealersekarang

Setuju tak?

Duit hanya kertas biasa sahaja, nilainya kian merosot hari ke hari dan 1 hari nanti langsung tiada nilai.

Simpan emas, kekayaan datang kerana emas semakin tinggi nilainya.

Simpan duit, kekayaan menjauh kerana duit semakin susut nilainya.

Mari simpan emas sekecil 0.5g @ 1gram

Dijamin semakin membuak-buak ingin simpan emas.

Naluri manusia begitu la.

Emas umpama magnet yang menarik kekayaan

✅

RM100k yang anda simpan sekarang, beberapa tahun akan datang, ditolak inflasi, nilainya mungkin hanya tinggal lebih kurang RM80k atau lebih kurang dari itu. Tapi dengan menyimpan emas, anda meletakkan nilai yang betul di tempat yang sepatutnya.

✅

Emas semakin naik harganya untuk jangka masa panjang-ia umpama magnet yang menarik kekayaan kepada anda. Contohnya: anda beli emas RM100k, beberapa tahun akan datang emas tersebut mungkin bernilai RM400k malah lebih dari itu.

✅

Saya lebih suka jika anda tidak menganggap emas sebagai pelaburan, sebaliknya ia adalah simpanan-aset yang tidak susut nilai seperti rumah dan hartanah. Emas adalah penyimpan nilai yang baik, ini terbukti sejak 1400 tahun dahulu lagi. Aset terunggul yang mampu dimiliki dan dikumpul sedikit demi sedikit dan digunakan sedikit demi sedikit ketika anda memerlukannya. Emas adalah wang yang sebenar.

✅

Sekarang anda faham bagaimana emas mengikat kewangan anda agar terlindung dari inflasi dan susut nilai serta peranannya sebagai magnet yang menarik kekayaan kepada anda. Lebih banyak anda tahu tentang emas dan perak, lebih banyak yang anda ingin tahu dan lebih membantu anda bertindak dengan keputusan yang betul. Sekiranya semua pihak sedar emas dan perak berharga, maka semakin mudah untuk semua pihak menerima dinar dan dirham untuk tujuan muamalat. Marilah sebarkan info berguna ini kepada semua orang yang anda kenali. Kasihanilah mereka yang tidak tahu hakikat sebenar emas dan wang kertas.

*WANG KERTAS VS EMAS*


●WANG KERTAS
 ~Simpan wang kertas anda iaitu RM290.00 di dalam laci almari anda.

●EMAS
~Simpan 1 gram emas yang juga bernilai RM290.00 (mengikut hrarga semasa dalam laci almari anda)

~2 atau 5 tahun kemudian anda keluarkan kedua²nya dan gunakannya…

●WANG KERTAS
~wang kertas anda akan dimakan inflasi
~harga barang naik.
~harga barang mahal.
~nilai matawang jatuh.
~mudah rosak atau musnah.
~nilai wang kertas boleh di tarik oleh kerajaan pada bila² masa, menjadikan wang kertas tersebut tidak bernilai lagi.

●EMAS
~emas anda tidak akan di makan inflasi
~harga emas atau nilainya sentiasa meningkat
~mengekalkan kuasa belinya di masa hadapan
~sentiasa berharga tidak kira zaman apa pun
~simpan emas sebenarnya kita menyimpan kekayaan, kekayaan bertambah setiap tahun dan emas juga adalah ubat bagi mereka yang sukar menyimpan wang…

🤗

nk simpan emas spt kami..jom daftar jd dealer ORO klik je link
http://www.wasap.my/60167525279/NakDaftarDealerOroKempenMerdeka22

*Jawapan Kepada Pertanyaan Asas*

1. *_Bayar RM399 saya dapat apa?_*

a. *RM399* tu hanya sebagai pendaftaran untuk menjadi *Usahawan Emas* bersama MAA Training and Consultancy.

b. Dapat *platform bisnes kedai emas* secara online dan boleh dijlnkan secara offline pun.

c. *Ready stok* utk jualan 15-20kg….. terdiri dari brg2 kemas berfashion, gold bar dan dinar emas. Semua ini boleh di tengok didlm website :
view.orodesign.biz

e. Boleh sertai *program dealer get dealer* dimana setiap dealer yg diperkenalkan, kita akan dpt *insentif RM150* dan setiap 1 g yg mereka jual akan beri kita insentif RM1…. *(RM1/g)*.

f. *Diberi bimbingan* utk berfungsi spt perjlnan aktiviti sebuah kedai emas.

g. *Tidak perlu* simpan stok ditangan.

h. Semua *penghantaran* barang kemas kpd customer diurus door to door *100% oleh kilang*.

i. *JAMINAN* Beli balik 100% pada harga kilang (tinggi)

j. *Tempahan* brg kemas jugak diterima dan dealer boleh buat duit.

k. *Emas lama* juga diterima pada harga kilang dan juga dealer boleh buat untung.

l. Dlm kursus kami juga ajar bagaimana utk beli *surat pajak* dan buat untung dgnnya.

2. *_Siapakah yg boleh join program Orodesign ni?_*

Program ni boleh disertai oleh *BUMIPUTERA BERUMUR 18 TAHUN KE ATAS* terutamanya :

1. *Gold Saver* : mereka yg suka beli emas utk pakai dan simpan.

2. *Gold Invester* : yg beli pada harga murah dan jual pd harga tinggi.

3. *Gold Dealer* : yg jual beli emas samada secara online mahupun offline.

4. *Networker* : yg berpengalaman yg ingin memanfaatkan *dealer get dealer program*.


⭐️ Yuran Asal RM799
⭐️ Yuran Promo RM399 (Diskaun RM400)
⭐️ Yuran seumur hidup (tak perlu renew)
⭐️ Dealer emas dapat beli emas dengan harga murah harga kilang
⭐️ Pendaftaran dealer emas ORODESIGN mungkin ada dibekukan/ditutup buat sementara waktu selepas ini
⭐️ ILMU EMAS PERCUMA dari Master Dealer ORODESIGN
⭐️ Dapat duduk dalam circle emas yang sentiasa membakar semangat

Berminat untuk masuk ke Dunia Emas ORODESIGN & belajar ilmu emas???
klik link 👇 tuk details
http://www.wasap.my/60167525279/NakDaftarDealerOroKempenMerdeka22

Mulakan langkah pertama anda dengan Bismillah!! ✨